Čivas umalo ispustio 2:0, Paunović besan napustio stadion - Keretaro sa igračem više promašio bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 04:05

Ekipa srpskog stratega od gotovog pravila veresiju, ali je ipak osvojila tri vredna boda – 2:1

Težak poraz od Tigresa (0:4) pre samo tri dana predstavljao je daleko veći problem za srpskog stratega Veljka Paunovića u pripremi igrača Čivas Gvadalahare, od samog protivnika Keretara. Jednostavno, znalo se da sastav Maura Gerka po kvalitetu nije na nivou gostujućeg sastava, ali je to moralo da se dokaže i na terenu. Paunovićev tim je nekako uspeo u tome, najviše zahvaljujući dominantnoj igri u prvih 45 minuta, gde je obavljen najveći deo posla po pitanju osvajanja večerašnjih bodova – 2:1 (2:0).

Ipak, sama završnica protekla je u velikoj stepnji Čivasovih navijača, s obzirom da je Keretaro žestoko napadao nakon isključenja Rikarda Marina u 84. minutu i propustio veliku šansu za izjednačenje.

Izabrane vesti

Keretaro je poklekao u prvom delu pod žestokim naletima Čivasovih igrača. Gosti su poveli u 10. minutu nakon konfuzije u domaćoj odbrani, pošto je nakon odbrane Alisona lopta pogodila u glavu štopera domaćeg tima Barberija i pala pravo pred noge Eriku Gutjerezu, kojem nije bilo teško da postigne vodeći gol.

Gosti su do drugog pogotka stigli 34. minutu, kada je vihorni i prilično uporni Roberto Alvarado bio precizan sa bele tačke, a na isti način Keretaro je smanjio rezultat početkom drugog dela igre, zahvaljujući Pablu Bareri.

I pored primljenog gola, Paunovićev tim je sve do 84. minuta rutinski čuvao prednost, a onda je isključen Rikardo Marin. Napadač gostiju je u razmaku od samo četiri minuta zaradio dve javne opomene i ostavio ekipu da se bori za „goli život“ u završnici. Meč je produžen sedam minuta, Keteraro je žestoko napadao, a najbliži golu bio je u drgugom minutu nadoknade kada je Brazilac Kamilo Sanveco odbijenu loptu sa 11-12 metara umesto u mrežu, poslao pored leve stative Čivasovog gola.

Burno je bilo i u sedmom minutu nadoknade, kada je Čivas nekako uspeo da se odbrani. To je izazvalo i nervozu kod srpskog stratega, koji je bio prilično ljud zbog dešavanja u finišu meča. Ipak, njegov tim se probio na treće mesto prvenstvene trke sa devet bodova manje od vodeće Klub Amerike, odnosno četiri od drugoplasiranog Tigresa.



tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaKeretaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara