Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Clásico Tapatío: Paunović za gradski derbi pripremio 17-godišnje iznenađenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 23:15

Talentovani fudbaler Jael Padilja prvi put će sedeti na klupi Čivasa u noći između subote i nedelje, i to u velikom derbiju 13. kola meksičke Klausure protiv Atlasa

Mala rezultatska kriza i dva uzastopna poraza zakomplikovala su sezonu Gvadalahari Čivas, koju trenira srpski strateg Veljko Paunović. Posle pauze za reprezentaciju i mini-priprema u Sjedinjenim Američkim Državama, meksički velikan će tražiti važne bodove na gostovanju ljutom rivalu Atlasu, u noći između subote i nedelje od 05.10 časova po srednjoevropskom vremenu.

Popularni „Klasiko Tapatio“ dolazi Čivasu u vrlo nezgodnom momentu, posle prvenstvenih poraza od Pueble (1:0) i još jednog velikog rivala Klub Amerike (4:2). Oni su tim iz Gvadalahare malo udaljili od četvrte pozicije na tabeli, poslednje koja vodi direktno u četvrtfinale plej-ofa.

Izabrane vesti

Doigravanje za titulu svakako je neminovno crveno-belima, pošto pet kola pre kraja imaju devet bodova više od Atlasa, prvog tima koji je ispod crte. Međutim, nije svejedno koji će Čivas da bude na tabeli, pošto po propozicijama plej-ofa u slučaju remija dalje prolazi ona ekipa koja je bila bolje plasirana.

Navijače brine i loš rezultat u prijateljskom meču sa Tolukom (2:2) u SAD, ali ta utakmica je više poslužila Paunoviću da isproba još neke opcije. Veći problem po srpskog trenera je što zbog crvenog kartona na meču sa Klub Amerikom noćas nema pravo nastupa nema Viktor Guzman, najbolji igrač Čivasa dosadašnjeg toka Klausure (pet golova i dve asistencije).

05.10: (2,50) Atlas (3,30) Gvadalahara Čivas (2,85)

Umesto Guzmana, na spisak od 21 igrača za gradski derbi upao je 17-godišnji vezista Jael Padilja, koji je čak i za mnoge navijače Čivasa potpuni anonimus. Međutim, ko je pratio dosadašnji rad Paunovića, zna koliko on voli da pruža šansu mladim fudbalerima, a to je radio i u Čikago Fajeru i u Redingu.

Padilja je samo najnoviji projekat srpskog stratega, zapazio ga je u omladinskoj selekciji i potom poveo na mini-pripreme u SAD. Očigledno da je tamo svojim radom ostavio dovoljno dobar utisak, pa će sada dobiti svoje mesto na klupi u velikom derbiju Gvadalahare.

Na tom spisku su se našli i Aleksis Vega, Antonio Brisenjo i Isak Brizuela, trojica veoma važnih fudbalera Čivasa, koji su dugo odsustvovali ove sezone zbog povreda. Vega je čak i ušao sa klupe protiv Klub Amerike, početkom drugog poluvremena, kada je rezultat već bio 3:0. Pomogao je da se barem ublaži poraz.

Činjenica je da su dani posle Klasika bili teški za sve nas u klubu, ali tu priču smo ostavili iza sebe. Sada se koncentrišemo na sadašnjost, u aprilu nas čeka pet utakmica i svaka od njih za nas će da bude finale. Pogotovo ova prva, protiv gradskog rivala“, kazao je Paunović.

U Aperturi, pre njegovog dolaska u Meksiko, Čivas i Atlas su odigrali 1:1. Bio je to njihov treći remi tim rezultatom na poslednje četiri utakmice. Paunović je po dolasku vodio Čivas jednom protiv Atlasa, krajem prošle godine na prijateljskom turniru Kup za Meksiko. Tada je njegov tim slavio sa 1:0. Ipak, na takmičarsku pobedu nad rivalom Čivas čeka još od aprila 2021. godine, tj. nema nijednu pobedu na poslednjih pet derbija (tri remija i dva poraza).

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – 13. KOLO

Subota

Nekaksa – Santos Laguna 0:0

Huarez – Puebla 0:2 (0:0)

/Baragan 70pen, Mankueljo 90+8/

Nedelja

01.00: (1,90) Pačuka (3,50) Kruz Azul (4,20)

03.05: (1,65) Klub Amerika (3,70) Klub Leon (5,70)

03.15: (1,50) Monterej (4,10) Klub Tihuana (7,00)

05.10: (2,50) Atlas (3,30) Gvadalahara Čivas (2,85)

20.00: (2,40) Toluka (3,40) Tigres (2,95)

Ponedeljak

01.00: (1,80) San Luis (3,60) Mazatlan (4,60)

03.05: (2,75) Keretaro (3,40) Pumas (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AtlasČivas GvadalaharaVeljko PaunovićMeksiko 1Jael Padilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara