Gustavo Mantuan (©Reuters)
Gustavo Mantuan (©Reuters)

Clássico Alvinegro: Silvinjo preporodio Korintijans, Santosova agonija se nastavlja

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.02.22. | 23:10

Brazil, šampionat Paulista: Derbi Sao Paula u epicentru u zemlji fudbala. Gosti bez gola na dve prve utakmice nove sezone

Najbolji šampionat Brazila startuje početkom aprila, a predigra Seriji A su lokalni šampionati. Najzanimljivija su prvenstva Rio de Žaneira i Sao Paula, Karioka i Paulista. Noćas (01.30) na stadionu Neo Kumika arena igra se najstariji derbi Sao Paula, duel Korintijansa i Santosa, takozvani Clássico Alvinegro.

Njihovo rivalstvo traje već 109 godina. Naziv Alvinenegro potiče od toga što oba tima imaju iste broje dresova, crno-bele. Uspešniji je Timao sa 132 pobeda, Santos je slavio 107 puta, dok je 95 utakmica završeno bez pobednika. Korintijans je sakupio četiri boda u prva dva kola prvenstva Paulista. Posle remija sa trećeligašem Ferovijarijem, u prethodnom kolu je pobeđen Santo Andre sa 1:0 u gostima. Nekadašnji as Arsenala, kasnije trener Liona, Silvinjo, u finišu prošlog šampionata je pokrenuo Korintijans koji je uspeo da izbori vizu za Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

Santos je u velikoj krizi. Posle finala najjačeg klupskog takmičenja Južne Amerike, popularne Ribe, klub koji su proslavili Pele, Nejmar i Robinjo, jedva su se spasile ispadanja iz Serije A. Iz dva kola novog šampionata Paulista, samo bod na kontu tima sa stadiona Vila Belmiro, i to bez postignutog gola.

01.35: (1,90) Korintijans (3,25) Santos (4,00)

Oba tima na startu Pauliste ne igraju s najjačim adutima. Silvinjo ne može da računa na Kasija koji se i dalje oporavlja posle virusa korona, dok je i dalje van stroja Vilijan, nekadašnji as Šahtjora, Čelsija i Arsenala.

Novajlija, golman Ivan je u konkurenciji za tim, kao i Renato Augusto i Žoao Viktor. Sa reprezentacijom Kolumbije je prethodnih dana bio Kantiljo. Ruan Oliveira i Bruno Melo i dalje ne mogu da pomognu zbog povreda. U špicu će igrati Gustavo Mantuan, a sa krila će da dejstvuju Rožer Guedes i Gabrijel Pereira Moskito.

Novi trener Santosa je Fabio Karilje. On nije vodio svoj tim zbog virusa korona, pa će noćas imati debi za kormilom vicešampiona Južne Amerike iz 2020. godine. U tim se vraćaju Kaiki i Gabrijel Pirani. Felipe Žonatan i Sandri bi mogli meč da počnu s klupe za rezerve. Nisu još sto odsto spremni. Debi u dresu Santosa mogao bi da ima Rikardo Goulart, pojačanje iz kineskog Guangdžoua. Njemu je dodeljen dres s brjem 10. Mogao bi da ima debi u dresu novog kluba. Iz Kine je stigao i iskusni napadač Leo Baptistao, bivši igrač Vuhana, Rajo Valjekana i madridskog Atletika.

Van stroja su Paulo Mazoti i Bruno Oliveira. U napadu se očekuju mladi Markos Leonardo, naslednika Kajo Žorža koji je pojačao Juventus.

Santos nije uspeo da postigne Korintijansu gol na poslednje tri utakmice (kvota u Mozzartu na igru NG je 1,65). U prošloj sezoni, Timao je slavio na svom terenu sa 2:0, dok je u Vila Belmiru bilo bez pogodaka. U Paulista prvenstvu pre godinu dana, Korintijans je u gostima pobedio sa 2:0.

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA – 3. KOLO

Sreda

Botafogo – Ferovijarija 1:1 (0:0)

/Bruno Mišel 66 – Garsija Silva 58/

Ponte Preta – Novorizontino u toku

Santo Andre – Sao Bernardo u toku

Četvrtak

01.35: (1,90) Korintijans (3,25) Santos (4,00)

23.00: (2,15) Ituano (3,00) Internasional Limerija (3,50)

23.00: (2,35) Mirasol (2,95) Guarani (3,15)

Petak

01.30: (2,55) Bragantino (3,00) Sao Paulo (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazilPaulistaSantosKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara