Markos Ljorente protiv Liverpula 2020. godine (©Reuters)
Markos Ljorente protiv Liverpula 2020. godine (©Reuters)

Čolo na Đuzepe Meaci ponavlja eksperiment koji je pre četiri godine protiv Liverpula upalio

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 14:11

Univerzalac Atletiko Madrida Markos Ljorente se sa dva gola protiv Las Palmasa preporučio Dijegu Simeoneu

Na Las Palmasu ga je testirao, protiv Intera će ga ponoviti. Eksperiment koji je izveo sa Markosom Ljorenteom tokom vikenda izveo u LaLigi je upalio, te će mu trener Atletiko Madrida Dijego Simeone dodeliti istu ulogu i u Ligi šampiona. Ulogu napadača!

Kako piše madridski AS, argentinski stručnjak je sve bliži odluci da u utorak uveče na Đuzepe Meaci krene na Inter sa Ljorenteom kao jednim od dvojice najisturenijih igrača. Tako nešto, uostalom, uradio je i u ubedljivoj pobedi nad Las Palmasom (5:0) prethodne subote. U odsustvu svog najefikasnijeg fudbalera Alvara Morate, Simeone je najsvestranijeg igrača ekipe u napadu upario sa Anhelom Koreom, a ovaj mu sa dva gola još jednom pokazao da nema pozicije u timu na kojoj se ne bi snašao.

Izabrane vesti

I nije samo do golova. Madridski list piše da se Čolu dopala kompletna slika koju je Ljorente pokazao pre tri dana, od presinga preko obavljanja defanzivnih zadataka do osvajanja 'ničijih' lopti, te ga je na današnjem treningu još jednom 'probao' na istoj poziciji. A, budući da se Morata nije u potpunosti oporavio od povrede i pitanje je hoće li se uopšte naći među putnicima za Milano, Simeone će i sutra će uraditi isto, s tim da će njegov partner u špicu biti Antoan Grizman, koji je za vikend sa klupe gledao rapsodiju svojih saigrača kako bi maksimalno spreman dočekao okršaj sa Interom.

Iako centralni vezista, 29-godišnjem Špancu ofanzivne uloge nisu u potpunosti nepoznate. Mnogi se verovatno sećaju revanš utakmice osmine finala Lige šampiona sa Liverpulom na Enfildu od pre četiri godine (4:2) kada je Ljorente početkom drugog poluvremena zamenio Dijega Kostu i sa dva gola - pride namestio jedan i Alvaru Morati - u produžecima doneo madridskom timu plasman u narednu fazu. Simeone se nada da bi nešto slično mogao da vidi i na San Siru.

Još jednu novinu u odnosu na prethodne utakmice Čolo bi mogao da napravi na levom boku gde bi prema informacijama pomenutog izvora Reinildo Mandava, koji je od oporavka od povrede uglavnom igrao u srcu odbrane, mogao da zameni znatno ofanzivnijeg Samuela Lina kraj aut-linije.



tagovi

Markos LjorenteAtletiko MadridLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara