Čolo Simeone i Stefan Savić (@Reuters)
Čolo Simeone i Stefan Savić (@Reuters)

Čolo Simeone čuva odbrambene bedeme: Atletiko spremio dva nova ugovora

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 15:46

Stefan Savić i Cezar Aspilikueta nastavljaju saradnju sa Madriđanima

Zna Dijego Simeone šta je potrebno za čvrstu odbranu, a bez obzira na pozne fudbalske godine, Argentinac veruje da mu Stefan Savić (33) i Cezar Aspilikueta (34) i dalje mogu biti od velike pomoći. Otud odluka Atletikovog trenera da sa dvojicom iskusnih defanzivaca bude nastavljena saradnja na još godinu dana nakon što im sledećeg leta isteknu aktuelni ugovori.

I jedan i drugi imali su klauzulu o produžetku i one će bez pogovora biti aktivirane, pišu španski mediji.

Izabrane vesti

Savić će tako leta 2025. zaokružiti punu deceniju u dresu Atletiko Madrida. Stigao je 2015. iz Fjorentine, nakon što je prethodno igrao za BSK Borču, Partizan i Mančester Siti. Tokom 10 godina među Jorgandžijama Savić je osvojio Primeru (2021), Ligu Evrope i Superkup Evrope (oba 2018), a igrao je i finale Lige šampiona (2016), u kojem je gradski rival Real bio uspešniji nakon penala.

S obzirom na 12.000.000 evra za obeštećenje Fjorentini, ispostavio se crnogorski reprezentativac kao sjajna investicija Atletiko Madrida. Iako ove sezone nije u prvom planu, sakupio je 24 nastupa, a još samo 12 mu nedostaje za jubilarnih 300.

Aspilikueta je u Madrid stigao prošlog leta iz Čelsija kao slobodan igrač. Ustalio se u timu, ali je sredinom januara povredio koleno i od tada je na pauzi. Bez obzira na to, piše Atletik, iz kluba mu je saopšteno da će ugovor biti produžen na još godinu dana, odnosno takođe do leta 2025. kao i u Savićevom slučaju.


tagovi

Stefan SavićCezar AspilikuetaDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara