Aksel Vicel (©Reuters)
Aksel Vicel (©Reuters)

Čolo Simeone čuva odbrambeni bedem: I Vitsel pred produžetkom ugovora

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 17:52

Atletiko Madrid će posle Stefana Savića i Cezara Aspilikuete obnoviti saradnju i sa iskusnim Belgijancem

Pre godinu dana saopštio je Aksel Vitsel da više neće igrati za reprezentaciju Belgije. Poslednje utakmice za nacionalni tim jedan od članova nedorečene "Zlatne generacije" odigrao je na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon čega je rešio da više vremena provodi sa porodicom. Ipak, iako u 36. godini, iskusni defanzivac još nije rekao završnu reč kada je u pitanju klupska scena. Prošlog leta je aktivirao klauzulu o produžetku saradnje sa Atletiko Madridom na još godinu dana, a Marka danas piše da je sve spremno za novi produžetak ugovora, koji bi Vitsela zadržao u Madridu i za sledeću sezonu.

Aktuelni ističe u junu, ali na Metropolitanu ne žele da čekaju. Poznato je da Dijego Simeone voli kada na raspolaganju ima igrače sa kojima dugo sarađuje i dobro se razume, a tokom nešto manje od dve godine boravka u klubu Vitsel je ubedio temperamentnog Argentinca da može da mu veruje.

Izabrane vesti

Od dolaska iz Borusije Dortmund belgijski fudbaler je pod Čolovom komandom sakupio 89 nastupa, a ukupno 6.771 minuta, što je 76 po meču. Jasno je da se radi o igraču od velikog značaja za ekipu, bez obzira na njegove pozne fudbalske godine. Baš kao što je slučaj sa Stefanom Savićem koji će takođe igrati barem još jednu sezonu u dresu Jorgandžija pošto je mu je pre mesec dana automatski produžen ugovor jer je odigrao potreban broj utakmica u tekućoj takmičarskoj godini. Potom je saradnja obnovljena sa još jednim iskusnim igračem, Cezarom Aspilikuetom, što je na neki način bila i nagrada za povratak na teren bivšeg fudbalera Čelsija nakon tromesečne pauze zbog povrede kolena.

U tekućoj sezoni Vitsel je bio akter u čak 46 utakmica. Propustuo je jedino meč sa Granadom na startu Primere, 14. avgusta! Sakupio je 3.731 minut u igri i dao dva gola. Zanimljivo, oba protiv Viljareala u prvenstvenim pobedama Madriđana sa 2:1 i 3:1. Iz belgijske reprezentacije povukao se nakon 15 godina igranja za nacionalni tim.

Velika su očekivanja bila od generacije čiji je bio deo, predvođene Edenom Azarom, međutim, trofeji su izostali, pa i plasman u neko finale. Najveći podvig bilo je treće mesto na Mundijalu u Rusiji 2018. Na klupskoj sceni Aksel Vitsel ima dve titule u Belgiji, jednu u Rusiji, te osvojene kupove i superkupove u Nemačkoj, Belgiji, Portugaliji i Rusiji.

Karijeru je počeo u Standardu iz Liježa, odakle je 2011. za 9.000.000 evra prešao u Benfiku, pa ga je 2012. kupio Zenit za 40.000.000 i 2017. prodao kineskom Tjencinu za duplo manje novca. Za, takođe, 20.000.000 evra kupila ga je Borusija Dortmund leta 2018, a u Atletiko je stigao četiri godine kasnije kao slobodan igrač.


tagovi

Atletiko MadridAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara