Čolov Atletiko se raspada: Jedan od najskupljih timova Evrope poslednji u grupi, Briž izgubio prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.22. | 20:40

Porto slavi veliku pobedu i lidersku poziciju, Leverkuzen izborio nastavak takmičenja u Ligi Evrope

Sedam dana pošto je izgubio sve šanse da se nađe u osmini finala Lige šampiona (usled remija sa Bajer Leverkuzenom kod kuće), Atletiko Madrid se oprostio od Evrope za ovu sezonu. Poslednje mesto u konkurenciji Briža, Porta i Leverkuzena još jedan je šok za četu Dijega Simeonea. Svaka čast svakom od pomenutih timova, ali Madriđani su u ovom društvu bili apsolutni favoriti za prvu poziciju, a takmičenje su završili na poražavajuči način, novim neuspehom u Portu - 1:2. Zahvaljujući rezultatu sa Dragaa i remiju kod kuće protiv Briža (0:0), Bajer takmičenje nastavlja u Ligi Evrope, dok su Belgijanci kao najprijatnije iznenađenje grupne faze ipak ispustili prvo mesto.

Atletiko i Lever završili su sa po pet bodova, tako da je prevagu odneo međusobni skor. Pošto je nemački predstavnik slavio na svom terenu sa 2:0, a na Vandi odigrao 2:2, zauzeo je treće mesto. Španski velikan i jedan od najskupljih timova Evrope (prema Transfermarktu 11. najvredniji), već sad možemo da konstatujemo, knjiži možda i najslabiju sezonu otkako se sa Čolom na klupi etablirao kao kontinentalna marka.

Izabrane vesti

Zanimljiva je situacija sa Brižom. Belgijski prvak u prve tri utakmice nije primio gol, u druge tri ga nije dao?! Tako je na kraju morao da prepusti lidersku poziciju Portugalcima, koji će zahavljujući njoj u prvoj nokaut rundi izbeći Bajern Minhen, Čelsi, Mančester Siti, verovatno i Real Madrid, Pari Sen Žermen.

GRUPA B

Bajer Leverkuzen - Klub Briž 0:0

Porto - Atletiko Madrid 2:1 (2:0)

/Taremi 5, Eustakio 24 - Markano 90+5/

Pre dva dana pojavila se informacija da uprkos jalovoj igri i lošim rezultatima čelnici Atletiko Madrida žele da produže Dijegu Simeoneu postojeći ugovor (do 2024.) za još dve godine kao znak podrške i poverenja najtrofejnijem stručnjaku u istoriji kluba. Posle večerašnjeg kraha, verujemo da će sačekati da se nešto dobrano promeni.

Primile su Jorgandžije dva gola u prvom poluvremenu duela u Portu i do kraja ne samo da se nisu oporavili, već nisu uspeli ni da opepele. Grupnu fazu završavaju sa razočaravajućom jednom pobedom i devet primljenih golova, najviše u jesenjem delu evropske elite otkada je ekipu preuzeo Simeone. Ima već 11 godina...

Koliko je Atletiko razočarao, toliko je Porto oduševio posle katastrofalnog starta. Na uvodna dva poraza vezali su Zmajevi četiri pobede te ih u osmini finala čekaju veći izgledi za lakšeg protivnika. Imao je Porto šansu da prvi put u klupskoj istoriji veže četiri pobede bez primljenog gola u grupnoj faz, da čitave večeri odlični Diogo Kosta nije pao na poslednjem ispitu, u petom minutu nadoknade.

Jeste Atletiko u drugom delu bio rival koji je stvorio znatno više prilika, ali je nova Portova zlatna koka na kojem će portugalski velikan u budućnosti zaraditi veliki novac, delovala nesavladivo. Majstorski je zaustavljao Koreu i Karaska, a na kraju stradao baš posle Karaskovog (centar)šuta iz kornera koji je njegov saigrač Ivan Markano okrznuo glavom. Gol koji Atletiku nije doneo ama baš ništa. Ispostavilo se da su Rohiblankosi meč izgubili u prvom poluvremenu.

Odlučio je Seržo Konesisao da tek treći put ove sezone (ako računamo Primeiru i Ligu šampiona) uvrsti Marka Grujića u startnu postavu. Ostavio je Srbina na terenu od prvog do poslednjeg minuta...

Goste je u 5. minutu načeo Medi Taremi, a sredinom poluvremena, uz veliku grešku Stefana Savića, dodatno ranio njegov imenjak Eustakio.

Zanimljivo da je Simeone odlučio da utakmicu otvori sa omraženim mu Žoaom Feliksom uz Antoana Grizmana u špicu. Ali četvrti put zaredom kada je ovaj dvojac predvodio navalu, niti je madridski tim uspeo da slavi, niti je neko od njih dvojice dao gol.

U Leverkuzenu je bilo manje uzbuđenja. Briž se trudio da posle dve utakmice posta konačno postigne gol i tako odbrani prvo mesto, ali nije uspeo. Činilo se da je Bajer najbliži eliminaciji iz Evrope, no na kraju mu je bod bio dovoljan da preskoči Atletiko.

Najbolju šansu za gol u Nemačkoj imali su gosti sredinom drugog dela, kada je Bjukenon pogodio prečku.

Ovo je bio sedmi meč Ćabija Alonsa na klupi Verkselfa. Ostao je na jednoj pobedi, onoj na debiju protiv očajnog Šalkea. Ali večeras ipak ima razloga za zadovoljstvo...


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara