(©Reuters)
(©Reuters)

Čolova jedina dilema pred Madrilenjo: Koga u špic pored Suareza?

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 12:07

Bliži se nedelja i duel madridskih rivala koji bi mogao da bude od velikog značaja u šampionskoj trci.

U nedelju, od 16.15, na Vandi Metropolitano gostuje Real, koji zajedno sa Barselonom zaostaje pet bodova u odnosu na vodeći Atletiko, s tim da Jorgandžije imaju i meč manje. Povoljna je to situacija za Dijega Simeonea i njegov tim, ali pad forme tokom februara upalio je crvenu lampicu, koja bi se porazom od gradskog rivala pretvorila u zvučni alarm.

U mesecu za nama, Atletiko je ostvario samo dve pobede, a isto toliko puta izgubio i igrao nerešeno. Poziv je to na dodatnu opreznost pred ovako važnu utakmicu.

Izabrane vesti

NEDELJA, 16.15: (2.75) ATLETIKO MADRID (3.00) REAL MADRID (2.80)

Dobra vest za Simeonea je povratak oporavljenog Janika Karaska, koji će se gotovo sigurno naći u startnoj postavi na mestu levog krila posle tri utakmice pauze zbog povrede mišića leve noge. Po najavama iz Španije, Čolo za predstojeću utakmicu ima samo jednu dilemu: koga u špic pored Luisa Suareza.

Navodno je Argentinac prethodnih dana uigravao formaciju 4-4-2, koja se tokom igre po potrebi transformiše na trojicu u zadnjoj liniji, ali sa dvojicom različitih partnera urugvajskom golgeteru. Prvo ga je upario sa Markosom Ljorenteom, a u četvrtak sa Žoaom Feliksom. I jedan i drugi imaju iskustvo i dobar učinak ove sezone. Portugalac je nešto češće dobijao šansu u ulozi drugog napadača, dao je sedam i namestio pet golova, dok je Španac na osam pogodaka i sedam asistencija u tri utakmice više (24:21).

U prethodnoj pobedi nad Viljarealom (2:0), društvo Suarezu pravio je Anhel Korea, koji poput pomenute dvojice može da igra i kao ofanzvni vezista, što Simeoneu daje veliku mogućnost izbora. Ne samo za startnu postavu, već i tokom trajanja meča moguće su rokade pojedinih igrača.

Do velikog derbija ostala su još dva dana. Za sada, španski mediji Atletiko najavljuju u sastavu Oblak - Tripije, Savić, Felipe, Hermoso - Korea, Ljorente, Koke, Karasko - Suarez, Feliks.

U odnosu na decembarskih 2:0 za Real, jedina promena je Korea umesto Erere. Videćemo hoće li zaista biti tako.


tagovi

Dijego SimeoneMarkos LjorenteŽoao FeliksAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara