Čovek razornog udarca očarao Bačku Topolu, Grifo het-trikom pokosio TSC (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.10.23. | 20:37

Domaći vodili golom Nemanje Petrovića, ali su podlegli pod pritiskom sastava Kristijana Štrajha - 1:3

Uspeo je TSC u prethodnom kolu Lige Evrope da se vrati iz gotovo nemoguće situacije protiv Olimpijakosa i osvoji istorijski bod u evrokupovima, ali večeras nije imao snage da se nosi sa bundesligaškim ritmom koji je u Bačkoj Topoli demonstrirao Frajburg. Sastav Žarka Lazetića je ovog puta uspeo prvi da dođe do vođstva, i to iz jedne od najlepših akcija na utakmici koju u gol u 13. minutu pretvorio Nemanja Petrović, ali je kasnije ostao bez daha i mogućnosti da zaustavi italijanskog majstora Vinćenca Grifa - 1:3 (1:0).

Jedan od najbolih izvođača prekida u Bundesligi postigao je het-trik u razmaku od 24 minuta i na taj način krunisao pritisak koji je tokom najvećeg toka meča na protivničkoj polovini pravio njegov tim. Lazetićevom timu kao satisfakcija ostaje činjenica da se isprsio pred još jednim ozbiljnim protivnikom, ali za ovako jak ritam jednostavno nije imao snage.

Izabrane vesti

Grifo je izjednačio sa bele tačke u 49. minutu, nakon nehotičnog igranja rukom Saše Jovanovića u kaznenom prostoru TSC-a. Deset minuta kasnije je iskoristio veliku nepažnju Veljka Ilića i lukavo pogodio iz slobodnog udarca, dok je u 73. minutu bio na pravom mestu da iskoristi proklizavanje Miloša Cvetkovića i pravovremeno dodavanje Ritsua Doana.

Ekipa Žarka Lazetića je uspela je ono što postaje hroničan problem naših klubova na evrosceni, da nekako prebrodi pritisak protivnika, shvati da može da se nadigrava i krene u protivnapade. Tako su pre gola Nemanje Petrovića gosti imali posed od gotovo 70 procenata i konstantno držali domaćina na njegovoj polovini.

Ali onda, baš kada je delovalo da je TSC na konopcima, domaći igrači su u 13. minutu kreirali jedan od najboljih napada na čitavoj utakmici. Nemanja Stojić je poslao fenomenalan dubinski pas na desni bok, a Saša Jovanović iz poluvoleja, majstorskim potezom, uposlio Nemanju Petrovića. Odlični levi bek vicešampiona Srbije pretrčao je čitav levi bok, iskoristio pukotinu u protivničkoj odbrani i onda na sjajan način udarcem iz prve zakucao loptu u gornji desni ugao Frajburgovog gola.

Samo četiri minuta kasnije, Lazetićev tim je mogao da iskoristi pozitivne trenutke i duplira prednost. Jovanović je još jednom umakao svojim čuvarima, odličnom varkom došao u dobru poziciju, ostavio loptu na tacnu Milošu Vuliću, ali je ovaj previše sporo išao ka lopti, što su gosti iskoristili i u poslednjem trenutku ga osujetili da ne ugrozi Atubolua.

Ipak, iako tada nisu imali sreće, domaći igrači samo sreći mogu da zahvale što se rezultat do kraja prvog poluvremena nije menjao. Roland Šalaj je u 21. minutu promašio prazan gol glavom sa druge stative, dok je u 38. minutu zbog ofsajda poništen pogodak Lukasa Helera, koji je zamenio upravo povređenog Šalaja. Za kraj, Matijas Ginter je bio u drobroj situaciji u finišu prvog dela igre, kada je gađao nakon centaršuta sa desnog boka, ali je lopta srećom po domaćina završila pored stative.

Međutim, samo što je počeo drugi deo igre, velika nesreća za domaće. Jovanović je u 48. minutu nehotično igrao rukom posle kornera za Nemce, a arbitar Agajev je pokazao na belu tačku. Vinćenco Grifo je bio siguran egzekutor najstorže kazne.

Još tada je bilo jasno da je ostalo dovoljno vremena ambicioznim gostima da da dođu do potpunog preokreta. Nastavili su igrači Frajburga sa pritiskom, u 56. minutu je poništen pogodak Gregoriča, ponovo zbog ofsajda, ali je tri minuta kasnije domaćin ipak kapitulirao. Da je izuzetan izvođač prekida, Grifo je pokazao i u 59. minutu, kada je iskoristio loše postavljanje Veljka Ilića i poslao snažan udarac praktično po sredini gola u domaću mrežu.

Poslednju veliku priliku da se ponovo vrati u život Lazetićev tim je imao samo dva minuta nakon drugog gola Frajburga. Iznenada je sam kroz protivničku odbranu, iskosa sa leve strane, protrčao Ifet Đakovac, ali je odlučio da šutira direktno na gol, iako je delovalo da je mogao da potraži i Sašu Jovanovića koji je ostao sam u srcu kaznenog prostora.

Sve je definitivno bilo rešeno u 73. minutu, kada je dobro po desnom boku prošao Doan, centrirao, Cvetković se nesrećno poklizao i omogućio Italijanu da postavi konačan rezultat utakmice.

TSC je ostao na jednom osvojenom bodu iz okršaja sa Olimpijakosom, ali mu je večerašnji poraz dodatno pokvarilo slavlje upravo ekipe iz Pireja nad Vest Hemom na Karaiskakiju. Lazetićev tim sada očekuje gostovanje upravo Frajburgu za dve nedelje, a potom meč sa Vest Hemom u Topoli, pa meč sa Olimpijakosom u Pireju.


LIGA EVROPE - 3. KOLO GRUPNE FAZE

TSC - FRAJBURG 1:3 (1:0)

/Petrović 13 - Grifo 49p, 59, 74/

Sudija: Alijar Agajev (Azerbejdžan)

Žuti kartoni: Cvetković, Vlalukin, Ćalušić (TSC), Lajnhart (Frajburg).

TSC (5-3-2): Ilić - Cvetković (od 79. Vlalukin), Stojić, Antonić, Ćalušić, Petrović (od 79. Šoš) - Radin, Vulić (od 69. Pantović), Đakovac (od 79. Stanić) - Jovanović (od 79. Ćirković), Rakonjac.

FRAJBURG (3-4-3): Atubolu - Ginter, Lajnhart, Gulde - Doan (od 80. Kibler), Egeštajn (od 80. Sidilija), Hefler, Vajshupt - Šalaj (od 24. Heler), Filip (od 45+1. Gregorič), Grifo (od 80. Adamu).


LIGA EVROPE, 3. KOLO:

GRUPA A:

TSC - Frajburg 1:3 (1:0)

/Petrović 13 - Grifo 49, 59, 73/

Olimpijakos - Vest Hem 2:1 (2:0)

/Fortunis 33, Rodinej 45+1 - Paketa 87/



tagovi

Vinćenco GrifoNemanja PetrovićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara