Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

CR7 preuzima svlačionicu na Old Trafordu: Nisam došao da budem navijačica, ne zanima me ništa osim pobeda

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 11:04

“Da li ste spremni da da se borite?”, zapitao je Portugalac saigrače

Epizoda u Juventusu možda nije prošla kako se očekivalo, ali ime Kristijana Ronalda sasvim drugačije odzvanja na Old Trafordu. I čim je postalo jasno da se Portugalac vraća u Mančester junajted njegov lik je preplavio ostrvrsku štampu. Poseban akcenat na njegov motivacioni govor pred okršaj sa Njukaslom u kojem se Ronaldo vratio sa dva gola.

Još i pre početka meča naširoko se pričalo o tome kako će CR7 uklopiti u svlačionicu. Prvi njegov mandat u Junajtedu završen je još pre 12 godina i ovi najmlađi igrači jedva da se sećaju kako je Ronaldo tada izgledao. Međutim, njemu samom nije trebalo previše vremena da se predstavi. Prvo je zaobišao tradiciju po kojoj novajlije moraju da se saigračima najave pesmom. Kako je lepo objasnio, on je to obavio još pre 18 godina.

Izabrane vesti

Zatim su mediji pisali da je Portugalac imao pozitivan uticaj na ekipu i kada je na jednoj večeri umesto dezerta izabrao zdrav meni. A potom se pojavila priča o njegovom motivacionom govoru pred Njukasl. Pričali su o njemu i sam Ronaldo, pa i trener Ole Gunar Solskjer, mada nisu otkrivali detalje. Danas ih donosi tabloid San, koji tvrdi da je Kristijano zaslužio i aplauz svlačionice.

Vratio sam se u Mančester junajted iz dva razloga. Prvi je taj što volim ovaj klub. Drugi je taj što volim pobednički mentalitet ovog kluba. Nisam došao ovde da budem navijačica”, počeo je Ronaldo i saigračima odmah stavio da je došao po – trofeje.

Što će reći, manje šale, više rada. Kad Ronaldo to kaže, podrazumeva se, maksimum rada.

Ako vi momci hoćete da uspete, onda morate da volite ovaj klub iz dubine duše. Morate da jedete, spavate i borite se za ovaj klub. Igrali ili ne, morate da podržavate saigrače i da uvek dajete 100 odsto sebe za klub. Došao sam ovde da pobeđujem i ništa me drugo ne zanima. Pobede nam donose radost. Ja želim da budem srećan, a vi?”, zapitao je Ronaldo saigrače.

18.45: (8,50) Jang Bojs (4,70) Mančester junajted (1,43)

Pad koji je usledio posle odlaska ser Aleksa Fergusona, decidiran je Ronaldo, mora pod hitno da se zaboravi.

Svi ste vi neverovatni igrači i ja verujem u vas. Da nije tako ne bih se vraćao. Navijači će vas podržavati ako date sve od sebe. Samo želim da stvorimo pobednički mentalitet, pa da, kad se jednog dana povučem, on ostane iza nas da neki drugi igrači nastave da dominiraju kao što smo mi u prošlosti. Daću sve za tim, ali potrebna mi je i vasa podrška. Da li ste spremni da se borite? Da li ste spremni da ostavite sve na terenu?”, zagrmeo je Ronaldo.

Svlačionica je do tada ćutala. Potom je ustala, skandirala i aplaudirala. Počelo je dobro. Da vidimo dokle će da traje.


tagovi

Kristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara