Arvidas Novikovas (Foto: AFP)
Arvidas Novikovas (Foto: AFP)

"Crna Gora nije ništa slabija od Srbije"

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 23:15

Reprezentativac litvanske reprezentacije Arvidas Novikovas ne potcenjuje narednog rivala u kvalifikacijama

Litvanija je pred imperativom. Pošto je u uvodna tri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo osvojila samo bod, sutra će morati da pobedi Crnu Goru u Kaunasu ukoliko uopšte planira da se uključi u borbu za jedno od prva dva vesta.

Ipak, u taboru baltičke reprezentacije nikako ne žele da potcene selekciju Miodraga Radulovića, a posebno oprezan u davanju izjava bio je Arvidas Novikovas. Iskusni krilo Žalgirisa i ujedno povratnik u reprezentaciju pohvalno je govorio o Crnoj Gori uporedivši je sa reprezentacijom Srbije.

Izabrane vesti

"Već smo igrali sa njima, nije tajna da su vrlo kvalitetan tim. Neki ljudi misle da je to samo Crna Gora, ali ih zaista ne treba potcenjivati. Oni su vrlo dobar tim i nisu ništa slabiji od Srbije", izjavio je 32-godišnji Novikovas, prenosi litvanski 15min.

Selektor Litvanije Edgaras Jankauskas ističe da su dobro analizirali sutrašnjeg rivala.

"Crna Gora je u kvalifikacijama imala manje loptu u posjedu od rivala. Međutim, oni dosta šutiraju na gol, tako da je to vjerovatno njihova strategija - da prepuste posjed protivniku. To se desilo protiv Srbije i Mađarske. Oni brzo mogu da dođu u priliku da napadnu protivnika i stvore veliku opasnost. Agresivni su u odbrani, sposobni da uspješno završavaju kontre. Rezultat ne zavisi od toga koliki vam je posjed lopte. Naravno da je zabavnije kad imate loptu u posjedu, i to ćemo pokušati sjutra da uradimo. Pobjeda je najvažnija", rekao je litvanski selektor.


tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024EURO 2024reprezentacija Crne Gorereprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara