(©Reuters)
(©Reuters)

Crna Gora ozbiljno preti Srbiji: Jovetić u 96. minutu zapalio Podgoricu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 20:04

Bugari se ispromašivali i izgubili – 2:1

Finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mogao bi da donese dramu, jer Crna Gora nastavlja da preti Srbiji u trci za drugo mesto.

Nošeni dvojicom najboljih igrača Stefanom Savićem i Stevanom Jovetićem Sokolovi su osvojili sva tri boda protiv Bugarske u Podgorici, iako su gosti koje s klupe vodi Mladen Krstajić bili u totalnoj ofanzivi i promašili „brdo“ šansi u poslednjih pola sata – 2:1.

Izabrane vesti

Majstorija Stevana Jovetića, koji je glavom „cimnuo“ i od stative poslao loptu u mrežu zapalio je stadion pod Goricom i doneo Crnoj Gori bodove koji su je lansirali iznad Srbije, pre nego što su Piksijevi Orlovi počeli meč sa Litvanijom. Prema tome, sada je sasvim jasno, utakmica u Beogradu između Srbije i Crne Gore sledećeg meseca odlučiće ko će zauzeti drugo mesto u grupi.

Krstajićevi Bugari baš nemaju sreće. Protiv Srbije im je u poslednjem minutu izmakla pobeda (1:1) u Razgradu, a večeras su razbili Crnu Goru, istina sa igračem više, u poslednjih pola sata, ali im nije vredelo. Najpre je u 61. minutu, kod vođstva domaćih (1:0) Mijatović odbranio penal Despodovu (ovde), kada je Vujačić dobio crveni karton.

Izjednačio je Borikov lepim golom u 79. minutu (ovde), a nakon toga Bugarska je promašila tri kolosalne šanse za potpuni preokret. Istina, imala je i Crna Gora jednu veliku priliku, kada je Jovetić pogodio prečku.

I kada se činilo da gol visi u vazduhu, da su gosti nadomak pobede, usledila je akcija Crnogoraca i majstorija Jovetića za pobedu Sokolova, koji sada sa velikim ambicijama mogu da se spremaju za finalni okršaj sa Srbijom narednog meseca.

KVALIFIKACIJE ZA EP - 5. KOLO

Grupa G

Nedelja

Crna Gora - Bugarska 2:1 (1:0)

/Savić 45, Jovetić 96 - Borikov 79/

20.45 (9.50) Litvanija (5.60) Srbija (1.35)



tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija BugarskeStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara