Crna Gora (©Reuters)
Crna Gora (©Reuters)

Crna Gora slavi Rista Radunovića: Golčina u 97. minutu za bod u Turskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 22:54

Hrvatska remizirala u Rusiji – 0:0

Iz dna najdubljeg turskog klanca, u kojem su bili posle pola sata igre, uzleteli su Sokolovi i u 97. minutu su zaledili Istanbul!

Crna Gora je na senzacionalan način osvojila bod na gostovanju u Turskoj, iako je sredinom prvog poluvremena bila već prežaljena, pošto je domaćin imao dva gola prednosti. Ipak, perfektan slobodnjak Rista Radunovića u sedmom minutu nadoknade bacio je trans Sokolove, koji sada posle četiri odigrana kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo imaju bod manje od lidera grupe Turske – 2:2.

Izabrane vesti

Malo ko je davao šanse Crngorcima da mogu da iznenade domaćina, pogotovo što je ponovo povreda sprečila Stevana Jovetića da predvodi napad Sokolova. Nije se igra mnogo razgorela, igrao se tek 9. minut kada je Under doneo Turskoj vođstvo, a u 31. je Jazići povisio na 2:0. Ko bi rekao šta će uslediti posle toga...

Dah u pluća Sokolovima vratila je kombinacija Kosović – Marušić. Nekadašnji vezista Partizana je prelepom loptom spojio krilnog beka Lacija sa golom za 2:1. U nastavku borba na obe strane, domaćin je bio nešto opasniji i taman kada se očekivao zvižduk sudije za kraj, koji bi doneo Turskoj tri boda, dogodio se – šok. Ozturk je napravio faul na 17 metara od gola, a Radunović je odapeo strelu u stilu Siniše Mihajlovića iz najboljih dana i to u golmanov ugao, a opet Bajindir tu nije mogao ništa da učini – 2:2.


Da se sve totalno zakuva pobrinuli su se Norveška i Holandija, koje su u Oslu takođe podelile bodove – 1:1.

Iako je Haland doneo domaćinu prednost u 20. minutu, Lale su sa Lujom van Galom na klupi diktirale ritam meča, bile dosta bolji rival, ali gol Klasena im je bod, dalje od toga nisu uspele.

U grupi H Rusija i Hrvatska su imale direktan okršaj za prvo mesto u grupi. Bila je to repriza četvrtfinala Svetskog prvenstva iz 2018. godine, kada su Vatreni prošli dalje posle penala, a i ovog puta je bilo nerešeno nakon 90 minuta igre – 0:0.

Bolja je bila Hrvatska, na papiru bliža pobedi, ipak, ništa se nije prelomilo nakon ovog susreta...

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 4. KOLO

GRUPA G

Sreda

Letonija – Gibraltar 3:1 (0:0)

/Gutkovskis 50, 85, Ciganiks 89 – De Bar 71/

Norveška – Holandija 1:1 (1:1)

/Haland 20 – Klasen 37/

Turska – Crna Gora 2:2 (2:1)

/Under 9, Jazići 31 – Marušić 41, Radunović 90+7/

GRUPA H

Sreda

Malta – Kipar 3:0 (1:0)

/Atard 44, 54, Mbong 46/

Rusija – Hrvatska 0:0

Slovenija – Slovačka 1:1 (1:1)

/Stojanović 42 – Boženik 32/



tagovi

reprezentacija Crne GoreRisto RadunovićFudbalska reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara