Foto: Kup prijateljstva - ecfc.rs
Foto: Kup prijateljstva - ecfc.rs

Crna tačka za crno-bele: Dinamo bolji penaldžija od Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 13:49

Zagrepčani u polufinalu Kupa prijateljstva

Bela tačka baš nije prijatelj crno-belima. Ne samo A timu nego i omladincima. Posle seniora koji su izgubili trofej Kupa Srbije na penale, pali su i njihovi naslednici protiv Dinama iz Zagreba u četvrtfinalu Kupa prijateljstva.

Tragičar je bio štoper Ilić, koji je u poslednjoj seriji poslao loptu preko gola, dok je na drugoj strani Duvnjak bio siguran, pa je hrvatski tim slavio na Zlatiboru – 2:2, penalima 4:3.

Izabrane vesti

Bila je, inače, vrlo zanimljiva utakmica, koja se pretvorila, na koncu, u vežbanje penala, jer su i tri od četiri gola u regularnom toku postignuta sa bele tačke.

Utakmica je bila izjednačena, bilo je šansi na obe strane, mogla su oba tima da slave i pre jedanaesteraca. Kolosalnu šansu promašio je Vlahović nekoliko minuta pre kraja da donese pobedu Partizanu, bio je maltene sam ispred golmana, ali je pogodio stativu. Na drugoj strani još bolju priliku imao je Barišić u poslednjim sekudama utakmice, međutim, Jovanović je uspeo da ga izblokira pre nego što je poslao loptu u mrežu.

Posle 0:0 u prvom poluvremenu Dinamo je poveo golom Duvnjaka udarcem van šesnaesterca, a onda su se nanizala tri penala (Barišić - Petković i Jovanović), pa posle toga – penali. Precizni izvođači za Dinamo bili su Braun, Rozić, Klančir i Duvnjak, a za Partizan Petković, Vlahović i Stjepanović.

Dinamo će u polufinalu igrati sa Spartakom iz Subotice, koji je u prvoj utakmici dana pobedio Sarajevo sa 2:1 golovima Čejića i Kopunovića.

U ostala dva četvrtfinala duela igraće Crvena zvezda – Sloboda Tuzla i Vojvodina – Željezničar.


tagovi

FK PartizanDinamo ZagrebKup prijateljstva

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara