©FK Partizan
©FK Partizan

Crno-bele raduje Pantićev povratak u ritam, Rikarda muči primicač, Horsens i CSKA generalke za Napredak i Evropu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 16:57

Ukoliko bude potpuno spreman i da zaigra sutra, Pantić će postati ta neophodna opcija više u organziaciji igre Partizana, posebno onda kada na terenu nema neprikosnovenog Bibarsa Natha. Napadač sa Zelenortskih Ostrva na poštedi, baš kao i Svetozar Marković

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Beleka)

Izabranici Gordana Petrića odradili su završne pripreme za poslednje okršaje na zimskim pripremama u Beleku, kada će protivnici biti danski Horsens (09.00) i CSKA iz Moskve (15.00). Raspoloženje u taboru kluba iz Humske podigla je činjenica da se potuno u ritam vratio Danilo Pantić, koji je imao problema sa povredom proteklih dana, ali je protekla dva dana ravnopravno radio sa ekipom i tako se stavio na raspolaganje šefu struke za sutrašnje utakmice. Na treninzima je potpuno spremno delovao i Ljubomir Fejsa, koji je baš kao i Pantić propustio orkšaje sa TSC-om i Austrijom iz Beča. Ipak, večeras na terenu holeta Suenjo nije bilo Rikarda Gomeša, koji se jutros požalio na bol u primicaču, a na poštedi je večeras bio i Svetozar Marković.

Izabrane vesti

Ukoliko bude potpuno spreman i da zaigra sutra, Pantić će postati ta neophodna opcija više u organziaciji igre Partizana, posebno onda kada na terenu nema neprikosnovenog Bibarsa Natha. Izdanak Partizanove škole propustio je praktično čitavu prošlu godinu zbog operacije ligamenata kolena, pa je izuzetno nestrpljiv da se vrati u tim.

S obzirom na kvalitet protivnika, ali i stilove igre, može se reći da će sutrašnji mečevi imati dva cilja, a to je da pripreme ekipe za različite tipove mečeva tokom februara meseca. Horsens je devetoplasirani tim danskog prvenstva i ekipa koja ne bi trebalo da iznenadi ogromnim kvalitetom. Ipak, sastav Jensa Bartela igra direktan i otvoren fudbal, što bi čak moglo i da odgovara crno-belima, jer se veruje da bi mogle da im se otvori mogućnostda slome rivala kontranapadima.

©FK Partizan©FK Partizan

CSKA nije u naponu snage kao nekih ranijih godina. Sastav Vladimira Fedotova po kvalitetu zaostaje za neprikosnovenim Zenitom, a rezultati u finišu prvog dela sezone uticali su na to da Armejci padnu na razočaravajuće peto mesto tamošnje Premijer lige. Ipak, ruski velikan je odlučan da popravi utisak tokom proleća, a Partizan će mu biti dobra provera trenutnih mogućnosti.

Sinoćni i jutrošnji treninzi Partizana bili su pojačanog inteziteta, dok se na večerašnjem više radilo na klasičnom razigravanju i prekidima. Sutrašnji mečevi će na test staviti fizičku kondiciju crno-belih, koja bi mogla da bude na još višem nivou nakon nekoliko dana blage relaksacije mišića, a isti je slučaj i sa tehničko-taktičkim detaljima, koji bi takođe morali da budu na drastično boljem nivou, s obzirom da je do starta prolećnog dela sezone i utakmice sa Napretkom narednog vikenda ostalo nešto više od nedelju dana.

Ostaje da se vidi samo da li će Petrić ostati pri stavu da kombinuje postave za obe utakmice ili će ovoga puta, pre svega u najčekanijem meču na pripremama, protiv CSKA iz Moskve, izvesti onaj tim koji bi trebalo da iznese najveći deo prolećnog dela sezone. Naravno, to će zavisiti i od toga da li će svi igrači biti u mogućnosti da pruže svoj maksimum.


tagovi

Danilo PantićLjubomir FejsaRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara