(©Reuters, ©Starsport)
(©Reuters, ©Starsport)

Crno-beli iz Al Raeda dočekuju crveno-bele iz Al Ahlija - Miletić i Nikolić protiv Milojevića i Marina

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 13:45

Novi sudar velikih rivala, ovoga puta daleko od Zvezde i Partizana

U okviru 10. kola elitnog ranga u Saudijskoj Arabiji Al Ahli gostuje ekipi Al Raeda (15.55). Gosti iz Džede su veliki favorit iz više razloga. Daleko su uspešniji klub, spadaju u red osnivača Pro lige iz koje nikada nisu ispali, drugi su na tabeli nakon devet odigranih mečeva ove sezone sa 19 bodova, osam više od sastava iz Burajde koji je na 11. mestu. Ekipa Vladana Milojevića vezala je dva trijumfa u ligi, dok je sastav Besnika Hasija u seriji od četiri meča bez pobede. Postigli su i pet golova više fudbaleri tima iz Džede, pa prema svemu navedenom sa pravom mogu da se nadaju pobedi.

Ovaj susret privlači i posebnu pažnju javnosti u Srbiji, pomno se prate nastupi Vladana Milojevića, jednog od najuspešnijih trenera u istoriji Crvene zvezde i čoveka kojeg bi mnogo voleli da vide na klupi reprezentacije Srbije. Sa druge strane u Hasijevoj ekipi nalaze se i dvojica srpskih fudbalera, bivši igrači Partizana Nemanja Miletić i Nemanja Nikolić.

Izabrane vesti


Trio srpskih internacionalaca u dalekoj Saudijskoj Arabiji se dobro poznaje, susretali su se do sada čak 15 puta. Milojević i Miletić su na suprotnim stranama bili u čak devet Večitih derbija, nešto uspešniji je bivši defanzivac crno-belih koji se radovao u tri navrata. Milojevićeva Zvezda je bila bolja u dva puta, dok su čak četiri puta njihovi mečevi završavani nerešenih ishodom. Sa Nikolićem se Milojević sastajao šest puta i to sa tri različita kluba. Fudbaler kojeg su crno-beli prodali minulog oktobra se nijednom u karijeri nije radovao nakon susreta sa Milojevićevim ekipama, srpski strateg je dva puta nadmudrio subotički Spartak sa Nikolićem u postavi, po jednom je savladao Vojvodinu i Partizan, u dva navrata u derbijima nije bilo pobednika.

Dobro se dvojac iz Al Raeda poznaje i sa Markom Marinom. Miletiću ovo će biti majstorica sa ofanzivnim vezistom Al Ahlija, sastali su se sedam puta, Marin je jednom slavio protiv Partizana kao igrač Olimpijakosa i jednom kao igrač Zvezde, Miletić je dva puta bio uspešniji sa crno-belima, u tri navrata nije bilo pobednika. Nikolić i Marin su se tri puta sastajali u derbijima, Zvezda je slavila jednom kada su delili teren, dva puta nije bilo pobednika.

Motiv više za Vladana Milojevića pred gostovanje u 10. kolu svakako će biti i to što će na protivničkoj klupi sedeti albanski stručnjak Besnik Hasi, koji mu je svojevremeno praktično uzeo posao u Olimpijakosu. Pre nego što je postao trener Crvene zvezde Milojević je bio kandidat za klupu ekipe iz Pireja, ali je uprava Olimpijakosa na kraju poverenje ukazala Hasiju, koji se na Karaiskakisu nije zadržao ni dva meseca.

Pred današnji duel srpski trener najveće nade polaže u sirijskog napadača Al Somaha, koji je u minulom kolu došao do petog pogotka u sezoni. Marko Marin je i dalje jako važna figura u Al Ahliju, a bitne uloge imaju i Rumun Aleksandru Mitrica (dva gola i tri asistencije), kao i nekadašnji fudbaler Čukaričkog Samuel Ovusu (tri gola i asistencija), koji se nedavno povezivao i sa prelaskom u redove Crvene zvezde.

SAUDIJSKA ARABIJA - 10. KOLO

Nedelja

Abha - Al Vahda (u toku)

Al Ain - Al Tavon (u toku)

15.35: (2,35) Al Fateh (3,60) Al Falsali (2,55)

15.55: (3,25) Al Raed (3,25) Al Ahli (2,15)

17.40: (2,70) Al Kadisija (3,70) Al Etifak (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandru MitricaSamuel OvusuMarko MarinNemanja NikolićNemanja MiletićBesnik HasiVladan MilojevićAl AhliSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara