Andrija Pavlović (© Star sport)
Andrija Pavlović (© Star sport)

Crno-belima nije išlo sa dva špica, možda prorade sa rezervnim

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.03.23. | 09:19

Nezahvalna, ali motivacina uloga Andrije Pavlovića u meču sa Kolubarom (18.30, TV Arena Premium 1)

Poslednji put kad je Gordan Petrić sastavljao tim napravio je svesne, dok će Igor Duljaj u debitantskoj utakmici na stadionu u Humskoj ulici pribeći prinudnim rotacijama. Čak trojica fudbalera koja bi izvesno bili starteri – da nisu kažnjeni – ostaće van protokola, pridružiće im se jedan mladi, potencijalni bonus, redovne minutaže u drugim poluvremenima, što znači da će Partizan na megdan Kolubari u sastavu na koji nije navikao pristalice.

Povreda je izbacila iz stroja Kristijana Belića, akumulirani žuti kartoni Svetozara Markovića i Sameda Baždara, a crveni u 169. večitom derbiju Rikarda Gomeša. To izvesno znači da će štopera igrati talentovani Mihajlo Ilić, na sredini se formirati drugačiji tandem zadnjih veznih u poređenju sa prethodnim susretom (Andres Kolorado i Hamidu Traore), dok će Andriji Pavloviću biti poverena uloga špica u završnom meču 25. kola Mozzart Bet Superlige (18.30, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

U prilično nezahvalnoj ulozi će se naći nekadašnji reprezentativac. Pred Partizanom je „kvalifikaciona“ utakmica, naizled lak rival, ali takvi su bili i Mladost GAT i Radnički 1923, pa ih nije pobedio. Štaviše, suočiće se Pavlović sa dodatnim pritiskom oličenim u činjenici da su crno-beli proklizali prethodna dva puta kad ga je Petrić slao na teren od prvog minuta prvenstvenih utakmica. Bilo je to još pred kraj jeseni, u obračunu sa Spartakom, te u drugom kolu nastavka sezone, kad je preko puta bila Mladost. Na tim mečevima, kod kuće, crno-beli nisu dali gol (0:1, 0:4)!?

Deo javnosti neefikasnost obrazlaže činjenicom da je u oba slučaja tadašnji trener Gordan Petrić (pre)kombinovao. Upario je napadače, zaigrao sa Rikardom i Pavlovićem, a iza njih stavio još jednog fudbalera nagalešnih ofanzivnih karakteristika, Sameda Baždara. Ispostavilo se da postavka nimalo ne odgovara crno-belima, još za vreme Aleksandra Stanojevića navikli su da igraju u rasporedu 4-2-3-1 i da donose lopte Afrikancu, što je rezultiralo pobedama u velikom broju slučajeva, te kikseva kod kuće baš i nije bilo. Bar ne u tolikom broju.

Nedavno je Pavlović rekao da je u službi tima, da shvata hijerarhiju, da mu je jasno da je drugi izbor. Nije lako nijednom centarforu da bude rezervna opcija, ali kako je novi trener tek došao, možda je baš ova utakmica šansa bivšem članu Kopenhagena da popravi status. Nijedan stručnjak ne može tek tako da ignoriše golove. Ako ih bude... Postigao ih je Andrija dva, zanimljivo, u prve dve prvenstvene utakmice kao starter bio je produktivan (Čukarički i niški Radnički).

Ne bi smelo da se desi Partizanu da opet zakaže protiv Lazarevčana, jer bi tako smanjio šanse u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto ga opasno ugrožavaju Čukarički i TSC.

"Može Kolubara da dejstvuje sa trojicom ili četvoricom pozadi, ali to neće promeniti moje zahteve prema igračima, da budu maksimalno angažovani i borbeni. Najvažnije je da osvojimo tri boda i zato se u pripremi meča bavimo najviše sobom“, precizirao je Igor Duljaj, stava kako bi njegovi izabranici trebalo da se navikavaju na život pod pritiskom.

Ta era počinje mečom sa Kolubarom, u kome će Parni valjak na jednoj strani terena tražiti boljitak za neefikasnost, a na drugoj za veliki broj primljenih golova. U prvih sedam utakmica 2023. matiran je čak deset puta, zbog čega će se s pažnjom motriti i na partiju Mihajla Ilića. Bez obzira što je oko njega haos, mladi štoper je pokazao smirenost u velikom broju situacija, a čim je dobio prednost pre Siniše Saničanina jasno je kako ga doživljava Duljaj. Ovo mu je tek treći put u karijeri da je starter u Mozzart Bet Superligi, definitivno je pred njim period dokazivanja.

Luksuz kakav su uživali neki njegovi prethodnici, kad su u mnogo povoljnijem ambijentu počinjali mečeve elitnog ranga Ilić nema. Možda je i tako bolje: da se odmah vidi može li da se snađe u ovoj, za Partizan, nimalo prijatnoj situaciji kad mu i drugo mesto "visi".

MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO

PARTIZAN - KOLUBARA 18.30 (TV Arena Premium 1)

Beograd

Stadiona Partizana

Sudija: Marko Srećković

Očekivani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Popović - Filipović, Ilić, Vujačić, Urošević - Kolorado, Traore - Dijabate, Natho, Menig - Pavlović

Kolubara (3-5-2): Stanivuković - Radovanović, Vasiljević, Bakić - Ilić, Nikolić, Simović, Lončar, Ćosić - Bagarić, Đuranović

MOZZART BET SUPERLIGA – 25. KOLO

Nedelja

Čukarički - Radnik 1:0

/Tošić 81/

Napredak - Spartak 1:1 (1:0)

/Đeković 3 - Bjelović 70/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kopitović 87 - Radivojević 33/

Mladost Novi Sad - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC Bačka Topola - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

/Ratkov 70 - Pešić 20, 46/

Sreda

18.30: (1.23) Partizan (6.50) Kolubara (12.0)


 

 

 

 


tagovi

FK PartizanKolubara LazarevacMozzart Bet SuperligaAndrija Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara