Stevan Jovetić (©Reuters)
Stevan Jovetić (©Reuters)

Crnogorci oslabljeni, ali nema zime kad je tu Jovetić

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.20. | 10:47

Sokolovi bez Stefana Savića, Adama Marušića, Marka Vešovića, Žarka Tomaševića i Stefana Mugoše dočekuju Azerbejdžan u Podgorici

Posle dva kola Lige nacija, Crna Gora ima maksimalan učinak u Grupi 1 C divizije takmičenja pod okriljem UEFA. Ukoliko izabranici selektora Faruka Hadžibegića danas (15.00) u Podgorici pobede Azerbejdžan, Sokolovima se smeši prelazak u kvaliteniju B diviziju u kojoj je trenutno i Srbija.

Za 180 minuta mreža Crnogoraca se nije zatresla. Oba trijumfa su ostvarena na gostovanjima, Kipru (2:0) i Luksemburga (1:0). Dva kola je delo Stevana Jovetića, koji se vratio u selekciju posle više od godinu pauze zbog teške povrede. U prošlom kolu protiv Luksemburžana čovek odluke bio je Fatos Bećiraj pogotkom sa bele tačke u trećem minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti

Neće Crnogorci biti kompletni. Štoper madridskog Atletika Stefan Savić je suspendovan zbog kartona. Njega će u poslednjoj liniji odbrane da zameni Marko Simić. Povređeni su Adam Marušić, Marko Vešović i Žarko Tomašević. Stefan Mugoša nije dobio dozvolu kluba da doputuje iz Južne Koreje.

"Ako izgubimo, ne daj bože, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova. Naravno da sam zadovoljan dosadašnjim učinkom, ali nije to neka enormna prednost da bismo sada igrali kolo ili skakali od sreće. Sve dok matematički ne obezbedimo prvo mesto, neću promeniti ploču - samo šest pobeda nam garantuju prvo mesto“, rekao je selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić, prenose Vijesti.

Azerbejdžan je na premijeri druge sezone Lige nacija izgubio od Luksemburga kod kuće (2:1), a zatim je pobedio Kipar u gostima (1:0). Reprezentaciju vodi italijanski stručnjak Đani de Bjazi, koji je pre četiri godine napravio istorijski uspeh sa Albanijom, odveo je na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Moramo da budemo oprezni i maksimalno koncentrisani. Azerbejdžanci su dobra ekipa i spremni su svakom da zagorčaju život. Luksemburgu su s igračem manje dali gol, nisu prestajali da igraju, a potom su pobedili Kipar u gostima. Zaslužuju poštovanje, a mi ćemo sve da uradimo da ih pobedimo. Pristupamo utakmici kao da igramo sa šampionom sveta“, oprezan je Hadžibegić.

Azerbejdžanci treći put gostuju u Podgorici. Prvi put su iznenadili tadašnju reprezentaciju Srbije i Crne Gore 2003. godine. Bilo je 2:2, a na kormilu selekcije sedeo je Dejan Savićević, sadašnji čelni čovek crnogorskog fudbala. Pre devet godina, Sokolovi su pobedili Azerbejdžan u prijateljskom meču sa 2:0, a jedan od golova postigao je Bećiraj, koji i dalje nosi dres selekcije.

Selektor Azerbejdžanaca, Italijan Đani de Bjazi, rekao je na konferenciji za novinare da rat u oblasti Nagorno Karabah utiče na njegove fudbalere.

"Nalazimo se u teškoj situaciji, u Azerbejdžanu je ratno stanje i fudbaleri ne mogu da ostanu imuni na to. Ali, imaju motiv i da se pokažu u pravom svetlu. Naš cilj svakako je dobra igra i pozitivan rezultat“, rekao je De Bjazi.

U drugom meču Grupe 1 Luksemburg dočekuje Kipar, koji jedini nema ni bod posle dva kola. U dve utakmice ovih selekcije slavili su Ostrvljani, ali domaćin je sve bolji, pa ima ulogu blagog favorita i želi trijumfom da ostane u igri čak i za prvo mesto.

LIGA NACIJA C - 3. KOLO

GRUPA 1

Subota

15.00: (1,80) Crna Gora (3,40) Azerbejdžan (5,00)

15.00: (2,15) Luksemburg (3,10) Kipar (3,80)

Nedelja

GRUPA 2

18.00: (6,25) Estonija (3,50) Severna Makedonija (1,65)

18.00: (3,20) Jermenija (3,00) Gruzija (2,45)

GRUPA 3

20.45: (1,28) Grčka (5,30) Moldavija (12,0)

20.45: (2,95) Tzv. Kosovo (2.95) Slovenija (2,65)

GRUPA 4

15.00: (3,20) Kazahstan (2,95) Albanija (2,50)

18.00: (3,25) Litvanija (2,75) Belorusija (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Crne Gorereprezentacija Azerbejdžanareprezentacija Kiprareprezentacija Luksemburga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara