Omladinci Crvene zvezde iz meča protiv Omonije (MN Press)
Omladinci Crvene zvezde iz meča protiv Omonije (MN Press)

Crvena zvezda dobila poziv Real Madrida, kreće uvertira za projekat Superlige

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 10:27

Prvi rival Sporting iz Lisabona, drugi Valensija

Omladinci Crvene zvezde sutra će odmeriti snage sa Sportingom iz Lisabona u Madridu na početku takmičenja koje je zamišljeno kao pilot projekat za famoznu ideju Superlige u kojoj bi učestvovali najbolji klubovi Starog kontinenta.

Već godinama se Realov predsednik Florentino Perez promoviše kao idejni vođa projekta Superlige, zatvorenog takmičenja u kojem bi učestvovali samo najbogatiji i najmoćniji klubovi Evrope ali mu je prvi pokušaj o zvaničnom osnivanju takmičenja pre godinu i po dana propao pod pritiscima UEFA, ostatka fudbalske Evrope, pa i političara. Ipak, ni Perez ni njegovi najverniji saradanici iz Barselone i Juventusa nisu odustali od ideje i nastavili su da rade na njoj. Ali za razliku od prvog pokušaja, sada žele da krenu polako i korak po korak. A prvi korak ka tome je osnivanje takmičenja za omladince u kojem bi učestvovali klubovi sa najvećom tradicijom u Evropi

Izabrane vesti

Tako je poziv Real Madrid stigao i na Marakanu.

„Velika nam je čast što smo dobili poziv Real Madrida. Trudićemo se da reprezentujemo srpski fudbal u najlepšem svetlu“, rekao je za Mozzart Sport prvi trener omladinske škole crveno-belih Nikola Jelić.

Zbog zgusnutog kalendara, crveno-beli protiv Sportinga neće igrati sa najjačim timom, ali već za 23. novembar je zakazano novo kolo takmičenja kada će Crvena zvezda odmeriti snage sa Valensijom i tada je planirano da srpski klub povuče iz prvog tima i Grafičara sve raspoložive snage kako bi izašao sa najjačom ekipom. To znači da će za tim konkurisati prvotimci Stefan Leković, Jovan Mijatović, ali i fudbaleri iz beogradskog drugoligaša Jovan Šjivić, Matija Bubanja, Marko Nikolašević, Viktor Radojević, Jovan Miladinović... Svi najbolji iz 2004. godišta i mlađi.

Svi mečevi će se igrati u Madridu, plan je da svaki učesnik ima makar jedan meč mesečno, a pored Real Madrida, Barselone, Sporting Lisabona, Valensije, učestvovaće i Njukasl, Olimpijakos, Dinamo Zagreb i brojni drugi renomirani evropski klubovi. Ukupno će u takmičenju participirati 24 kluba. Takođe, plan je da se u toku zimske pauze odmere snage i sa nekim klubovima iz Azije koji će takođe dobiti Realovu specijalnu pozivnicu.

Inače, Zvezdine omladince posle sutrašnjeg meča sa Sportingom uskoro očekuje mnogo važniji takmičarski meč. U utorak, u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, crveno-beli gostuju AZ Alkmaru dok je revanš zakazan za 1. novembar u Beogradu.

Pišu: Darjan Nedeljković i Aleksandar Gligorić


tagovi

omladinska škola Crvene zvezdeOmladinci ZvezdeNikola Jelić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara