Mladen Krstajić (Reuters)
Mladen Krstajić (Reuters)

Crvena zvezda otvara vrata angažmanu Mladena Krstajića

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 19:06

Po svoj prilici, sa Bugarima je završio

Vest o pregovorima rukovodstva Crvene zvezde sa Barakom Baharom je vest dana u izraelskim sportskim medijima.

Fotografije čelnika Crvene zvezde sa zajedničke večere sa trenerom Makabi Haife su pokrenule lavinu u tamošnjoj javnosti. Izvori iz kluba tvrde da je Zvezda veoma zainteresovana za mladog stručnjaka ali i da je razgovarala sa drugim kandidatima i da još ništa nije dogovoreno.

Izabrane vesti

Bahar je nedavno produžio ugovor sa Makabijem i za sledeću szeonu, u klubu se nadaju da će on ispoštovati taj ugovor ali se i spremaju za prevremeni raskid saradnje. Izraleski mediji navode da ni Bahar, ni njegov agent (još) nisu obavestili Makabi o pregovorima sa Zvezdom ali da su ljudi u klubu svesni velikog interesovanja za njihovog trenera i da ne mogu da ga zadrže na silu.

Zato već razmišljaju o njegovom nasledniku, a prvi favorit da ga nasledi je Mladen Krstajić.

Srpski stručnjak je trenutno zaposlen na selektorskoj funkciji u reprezentaciji Bugarske ali čini se da broji poslednje dane na tom poslu. Poraz kod kuće od Crne Gore na startu kvalifikacaija, a zatim i ubedljiv poraz u Mađarskoj su Krstajićev status stavili pod veliki znak pitanja. Tamošnja javnost traži njegovu ekspresnu smenu jer je Bugarska praktično na startu kvalifikacija ostala bez šansi za plasman na EP. Ako se to uskoro desi i ako Bahar napusti Haifu, Makabi će prvo kontaktirati Krstajića.

Izraelski mediji navode da je Krstajić još letos imao neformalne razgovore sa ljudima iz Makabi Haife kada mu je i rečeno da će biti njihov prvi pik u slučaju promene trenera. Na ruku mu ide i prijateljstvo sa Hrvatom Đovanijem Rosom, živom legendom kluba koji je jedan od zagovornika njegovog dolaska u Haifu.

Sportski sektor klupskog rukovodstva je za Krstajića i predložiće ga kao prvu opciju a konačna odluka će biti na generalnom direktoru Galu Albermanu, pišu izraelski mediji.

Krstajić je već radio u Izraelu kada je u drugom delu sezone 2021/22 trenirao Makabi Tel Aviv i sa njim završio kao trećeplasirani.


tagovi

Mladen KrstajićBarak BaharMakabi Haifareprezentacija Bugarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara