Miloš Milojević (MN Press)
Miloš Milojević (MN Press)

Crvena zvezda potvrdila rastanak sa Milošem Milojevićem

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 17:19

Mladi trener po završetku sezone definitivno napušta crveno-bele

Crvena zvezda i Miloš Milojević definitivno se rastaju po završetku aktuelne sezone.

Još gostovanje u Kragujevcu predstojeće subote, proslava titule protiv Novog Pazara 28. maja i finale Kupa sa Čukaričkim su utakmice u kojima će mladi trener voditi crveno-bele, saopštio je klub.

Izabrane vesti

Milojević se zahvalio Zvezdi na poverenju da sedne na njenu klupu nakon odlaska Dejana Stankovića u Sampdoriju krajem avgusta prošle godine.

"Zahvaljujem se Crvenoj zvezdi što mi je kao mladom treneru dala šansu da se dokažem na velikoj sceni. Imali smo izuzetnu saradnju. Trudio sam se da budem profesionalan, dao sam maksimum i to ću raditi do kraja mog boravka na klupi Crvene zvezde. Imam veliku želju da osvojimo Kup Srbije zajedno, a zatim da od 1. juna, kao što sam i ranije bio, budem navijač. Želim Zvezdi sve najbolje u Ligi šampiona, siguran sam da će biti konkurentna, kao i da će promene doneti dobre stvari. Još jednom želim da se zahvalim upravi, igračima, mom stručnom štabu, svima u klubu, medijima i navijačima na odličnoj saradnji tokom protekle sezone. Hvala na svemu", naveo je Milojević u izjavi objavljenoj na klupskom sajtu.

Umesto Nišlije, sada je već izvesno, tim će preuzeti Izraelac Barak Bahar koji je pre nekoliko dana sa Makabijem iz Haife osvojio treću uzastopnu titulu.

Milojević tri utakmice pre kraja svoje misije u Crvenoj zvezdi i dalje nema poraz na domaćoj sceni. Mozzart Bet Superliga je već osvojena, a još jedan korak ostao je do pehara Kupa Srbije. U dosadašnjih 39 mečeva na klupi srpskog šampiona ostvario je učinak od 30 pobeda, pet remija i četiri poraza. Neuspesi su zabeleženi na međunarodnoj sceni, u orkšajima Lige Evrope sa Monakom (0:1 i 1:4), Trabzonom u gostima (1:2) i Ferencvarošom, takođe na strani (1:2). Upravo je činjenica da Crvena zvezda nije prošla grupu u kojoj je imala solidne šanse najveći neuspeh Miloša Milojevića na klupi beogradskog kluba.

U Crvenu zvezdu je došao kao svojevrsna šok terapija ekipi nakon poraza u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona upravo od Makabija iz Haife, odakle stiže njegov naslednik. Uspeo je da ispuni primarni cilj i osvajanjem titule uvede klub u Ligu šampiona za narednu sezonu, ali još zimus se moglo čuti da rukovodstvo crveno-belih ne planira da produži saradnju sa Milojevićem po završetku sezone. Čak se u jednom trenutku činilo i da će ranije doći do rastanka. Sada je zvanično.


tagovi

FK Crvena zvezdaMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara