Crvena zvezda traži finale Kupa na svom stadionu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 12:46

Borba za trofej se najverovatnije pomera iz Bačke Topole za Beograd, saznaje Informer

Preokret kada je u pitanju odigravanje finalne utakmice Kupa Srbije u ovoj sezoni. Kako piše Informer, meč za trofej neće biti odigran na TSC Areni, već u Beogradu, a nakon što je obezbeđena pobeda u Bačkoj Topoli u polufinalu takmičenja, rukovodstvo srpskog šampiona je automatski tražilo da finale bude odigrano na stadionu Rajko MItić.

Obrazloženje za taj zahtev stajao je u činjenici da kapacitet stadiona u Bačkoj Topoli jednostavno nije dovoljan da bi stali svi navijači Crvene zvezde koji će želeti da prisustvuju utakmici.

Izabrane vesti

Informer napominje da je pre nekoliko meseci postojala ideja da finale bude na stadionima u Leskovcu ili Loznici. Međutim, pre mesec dana postalo je jasno da nijedan od njih neće biti u potpunosti spreman do tog meča, tako da je u Savezu odluka pala na stadion u Bačkoj Topoli, "TSC Arenu".

Ugovor nije bio zvanično potpisan, ali je sve do detalja bilo dogovoreno sa predsednikom TSC-a, odnosno potpredsednikom Fudbalskog saveza Srbije, Janošem Žemberijem. Crveno-beli su prema pisanju Informera razgovarali sa Žemberijem, koji navodno nije imao ništa protiv da se meč preseli u Beograd.

Ipak, da bi meč bio odigran na Marakani ili na bilo kom drugom stadionu, pristanak mora da da i drugi finalista. Prema Informerovim izvorima, crveno-beli veruju da bi Čukarički, ako se nađe u finalu, pritsao na to. Dok bi se Vojvodina verovatno bunila, pa bi tako utakmica bila najverovatnije bila odigrana u Humskoj.

Finale Kupa Srbije zakazano je za 25. maj.


tagovi

Kup Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara