Navijači Peking Guana (©AFP)
Navijači Peking Guana (©AFP)

Crvenelo se kinesko fudbalsko tlo: Peking rasipa bodove, Hebej zahvaljujući voleju Memiševića nastavio pobedničku seriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.08.20. | 16:52

Vicešampion iz prestonice sakupio samo dva boda iz prethodna tri meča

Peking Guan je posle četiri runde bio jedini tim kineske Superlige sa stopostotnim učinkom, ali od tada vicešampion je počeo da rasipa bodove – takav trend nastavio je remijem 2:2 (1:1) protiv Šijadžuanga, jedne od ekipa koje su najmanje pokazale od starta prvenstva.

Posle mata u tri poteza koji je sredinom poluvremena u gol pretvorio Alan, delovalo je da će se sastav iz kinekse prestonice vratiti na pobednički put, ali vođstvo izabranika Bruna Ženesija nije trajalo ni deset minuta. Muriki se sjajno snašao, napravio sebi taman toliko prostora da sa ivice šesnaesterca pogodi dalji ugao protivničkog gola.

Izabrane vesti

Možda bi se druga pesma pevala u nastavku utakmice da golman Pekinga Guo, nije ostavio tim na cedilu. Loša procena i istrčavanje van šesnaesterca prethodili su pogibeljnom startu na protivničkog igrača zbog kojeg je čuvar mreže dobio crveni karton. Igrač više isplatio se timu koji je samo jednom trijumovao od starta prvenstva, pošto je u 64. minutu Mateus pogodio za preokret.

Glupost defanzivne linije Šijadžuanga doprinela je tome da ekipa Afšina Gotbija ne pokupi ceo plen, odnosno ne zabeleži tek drugu ligašku pobedu. Nekadašnji fudbaler Viljareala Sedrik Bakambu prišunjao se iza leđa protivnika, primorao ga da napravi jedanaesterac, a zatim ne previše sigurnom loptom koja je bila na ruci golmana Hou Sena doneo je bod Carskoj gardi.


Da će četvrtak u Superligi Kine obeležiti isključenja pokazao je duel u kojem je Đingdao poražen od Hebeja 1:2 (0:1). Tim iz Langfanga nije upisao pobedu iz prve četiri utakmice, a zaključno sa današnjom vezao ih je tri.

Nagoveštaj četvrtog uzastopnog trijumfa Hebeija nad rivalom koji je prethodne sezone igrao u drugom rangu kineskog fudbala dat je u 28. minutu autogolom nekadašnjeg igrača Lacija Džozefa Minale. Strašnom loptom iz prve je kapiten Roman Alesandrini omogućio Žuu da poravna rezultat, ali poslednju reč imao je Hebej, tačnije bosanskohercegovači internacionalac Samir Memišević. Izuzetno precizan volej bivšeg igrača Radnika iz Bijeljine odvojio je Hebiji od konkurencije sa pozicja pet, šest i sedam.

Posao nominalnim gostima u završnici je olakašao upravo Alesandrini koji je dobio crveni karton, a njegov primer u trećem minutu sudijske nadoknade sledio je i Žang, pa su obe ekipe okončake meč sa desetoricom.


KINA – 7. KOLO


GRUPA A (DALIJAN)


Ponedeljak


Henan - Šangaj Šenhua 0:0 (0:0)


Đengsu - Šendžen 1:1

/Teišeira 4 - Mari 50/


Utorak


Guangdžou R&F - Šandung 1:5 (0:4)

/Saba 84 - Đingdao 22, Pele 34,37, Liuju 42, Tianju 58/


Daljen - Guangdžou Evergrande 2:2 (2:0)

/Vang 16, Larson 31 - Paulinjo 74, Fernandinjo 79


GRUPA B (SUČOU)


Sreda


Šangaj SIPG - Čungćing3:0 (2:0)

/Arnautović 18, Šenčao 20, Oskar 66/


Vuhan - Tjenđin Teda 2:1 (0:1)

/Kuasi 65p, Đunđijan 82 - Džonatan 15/


Četvrtak

 

Šiadžuang - Peking Guan 2:2 (1:1)

/Alan 24, Bakambu 73 - Muriki 34, Suncu 64/

 

Ćingdao - Hebej 1:2 (0:1)

/Žu 64 - Minala 28ag, Memišević 74/

 

***kvote su podložne promenama


 


tagovi

Peking GuanHebej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara