Igrači Amerike iz Kalija (©AFP)
Igrači Amerike iz Kalija (©AFP)

Crveni đavoli moraju da pobede ako žele da sačuvaju trenera

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.03.22. | 23:03

Kolumbija 1: Kormilar Amerike iz Kalija Huan Karlos Osorio pred smenom ukoliko ne trijumfuje na gostovanju Deportes Tolimi na strani, aktuelnom braniocu pehara Aperture

Eliminacija iz Kopa Sudamerikane i katastrofalan učinak u dosadašnjem toku kolumbijske Aperture samo su deo problema koji su zadesili Ameriku iz Kalija, jednog od velikana tamošnjeg fudbala. Pobeda u gradskom derbiju protiv Deportiva donekle je ublažila frustraciju navijača Crvenih đavola, a čini se da je ista Huanu Karlosu Osoriju bar još neko vreme zadržala poziciju glavnog stratega. Međutim, noćašnje (02.30) gostovanje u Ibageu na Manuel Muriljo Toro stadionu Deportes Tolime, inače zvaničnom braniocu trofeja Apertura iz prethodne sezone, u zavisnosti od izborenog rezultata može da izazove temeljne promene u Americi.

Posle poraza u utorak od Patriotasa 2:1 na La Independensiji u Tunji, tim se vratio u matični grad i sledećeg dana odradio trening za fizički oporavak sa vežbama fleksibilnosti. U četvrtak, petak i subotu fokusirali su se na unapređenje taktičkog dela i simulacije igre, da bi potom otputovali u Tolimu. Đavoli se nadaju pozitivnom rezultatu na veoma teškom gostovanju u sklopu 13. kola kolumbijske Aperture, sve u želji da se vrate na pobednički kolosek u borbi za ulazak među osam najboljih na turniru.

Izabrane vesti

Amerika se trenutno nalazi na deobi 14. mesta, zajedno sa Deportivo Pereirom koji je takođe sakupio 15 bodova iz proteklih 12 odigranih susreta. Veliki problem za Crveni tim iz Kalija ove sezone predstavljaju gostovanja. Od šest utakmica na strani, koliko su do sada odigrali, zabeležili su tek jednu pobedu, i to u gradskom derbiju protiv Deportiva, dok su u ostalih pet izdanja doživeli četiri poraza i remi.

02.30: (1,88) Deportes Tolima (3,25) Amerika Kali (4,10)

Međutim, tu se ne završavaju problemi za Đavole. Za ovu utakmicu Huan Karlos Osorio neće moći da računa na Brajana Veru, Jaga Falkea, Elvisa Moskeru i Karlosa Sijeru zbog fizičkih problema poslednjih nedelja, Džona Garsiju zbog zdravstvenih teškoća i veziste Žoidera Mikoltu i Larija Angula posle isključenja protiv Patriotasa u Tunji. Tom prilikom Angulo je sankcionisan sa čak dva meča suspenzije. Jedini povratak u startnu postavu je oporavak defanzivca Horhea Segura. Jedna od svetlih tačaka Amerike je Adrijan Romas, 36-godišnji centarfor koji je odigrao 10 od 12 utakmica koliko je njegov tim zabeležio u trenutnom izdanju Aperture, sa postignuta tri gola, uz četiri asistencije.

Sa druge strane, Deportes Tolima, koju početkom aprila očekuju obaveze u grupnoj fazi Kopa Libertadores, na dobrom je putu da obezbedi učešće na završnom turniru Aperture, čiji je branilac trofeja. Tim iz Ibagea trenutno se nalazi na trećem mestu sa 23 osvojena boda, tri manje od vodećeg Miljonariosa i dva od drugoplasiranog Atletiko Nasionala, koji su ove sezone oslobođeni pritiska međunarodnih takmičenja, pošto su oba kluba ispala u kvalifikacijama za najeminentnije klupsko nadmetanje na južnoameričkom kontinentu.

Ernan Tores za noćašnji okršaj u svom timu neće imati na raspolaganju samo peruanskog defanzivca Fernanda Garsiju koji nastupa za nacionalni tim u kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. Jedan od najistaknutijih igrača Deportes Tolima je Paragvajac Anderson Plata, 31-godišnji napadač rođen u Kolumbiji, odigrao je ukupno šest utakmica do sada u Aperturi, i tom prilikom postigao je tri gola uz tri asistencije. U poslednjem kolu Pihaosi su na gostovanju protiv Onse Kaldasa u prvom poluvremenu došli u prednost od dva gola, a oba su bila delo paragvajskog ofanzivca. Ipak, sastav Ernana Toresa do kraja meča prokockao je prednost i sa gostovanja se vratio sa samo jednim bodom.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Deportes Tolima je pobedio u poslednje dve utakmice protiv Amerike de Kali u Prvoj diviziji, zadržavši mrežu netaknutom u obe, i noćas bi eventualnim trijumfom protiv Đavola zabeležio treće slavlje u nizu, što se nije dogodilo još od sezone odigrane 2002. godine. U međuvremenu, Amerika de Kali je zabeležila dva poraza u poslednje dve utakmice i rizikuje da veže treći neuspeh još od aprila 2019. godine.

Ukupno, oba tima su se sastala 195 puta u kolumbijskim ligaškim okršajima. Istorijom dominira Amerika sa 82 pobede, dok je Tolima zabeležila 51 trijumf, uz 62 remija. Poslednji okršaj ovi timovi odigrali su u decembru minule godine na Paskal Gerero stadionu u Kaliju, kada je gostujuća ekipa slavila minimalnim rezultatom golom Gustava Ramireza.

KOLUMBIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Bukaramanga - Jaguares 1:0 (0:0)

/Moreno 61/

Envigado - Onse Kaldas 1:1 (1:0)

/Moreno 39 - Del Vale 90+1/

Nedelja

Union Magdalena - Aguilas Doradas 2:1 (2:1)

/Kantilo 10, Ljoreda 40 - Agudelo 23/

Deportivo Pereira - Independijente Medeljin 1:1 (0:1)

/Ramirez 35 - Ponse 80/

Deportivo Kali - Kortulua /u toku/

Ponedeljak

00.15: (2,05) Alijansa Petrolera (3,05) Patriotas Bojaka (3,80)

02.30: (1,88) Deportes Tolima (3,25) Amerika Kali (4,10)

Utorak

00.30: (2,30) Deportivo Pasto (2,95) La Ekvidad (3,25)

02.35: (1,80) Atletiko Nasional (3,35) Santa Fe (4,40)

Četvrtak

03.00: (1,95) Miljonarios (3,25) Juniors (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Deportes TolimaAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara