©Starsport
©Starsport

Crveno-beli daju šansu svom đaku: Guteša uz Glazera i Popovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 09:59

Mladi čuvar mreže nagrađen za dosadašnji učinak u filijali

Praksu da ulogu trećeg golmana povere nekom od svojih izdanaka u Crvenoj zvezdi su nastavili i uoči aktuelnog proleća, te će se za dragoceno iskustvo u narednom periodu pored Omrija Glazera i Zorana Popovića boriti mladi Ivan Guteša.

Perspektivni čuvar mreže prekomandovan je iz Grafičara u prvi tim crveno-belih i biće treća opcija među stativama u rotaciji Vladana Milojevića, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Guteša, koji se prethodnih sezona kalio u crveno-beloj filijali, zaslužio je nagradu u vidu prekomande u seniorski tim matičnog kluba te se u ponedeljak, umesto na pripreme na Kipar sa prvoligašem, definitivno uputio u Ljutice Bogdana gda se pridružio iskusnijim kolegama.

Vrščanin koji iza sebe ima 41 zvanični duel u dresu Grafičara, letos je već bio priključen prvom timu Crvene zvezde, ali je tadašnja prekomanda za razliku od aktuelne bila samo privremena.

Prostor za golmana rođenog 2002. godine ukazao se pošto je prethodno otpisan Balša Popović, golman koji je ove zime stigao iz OFK Beograda, ali je ostao bez prilike da se dokaže usled postupaka iz prošlosti.

Podsetimo, Glazer je usled povrede ostao bez minuta tokom pripremnog perioda, pa je Zoran Popović praktično branio tokom čitavog boravka na Kipru.

Tokom rada Zvezde u zimskoj bazi, golmanima je bio priključen mladi Vuk Draškić koji je označen kao projakat za budućnost, ali je bilo izvesno da će se Užičanin rođen 2007. godine vratiti u omladinski pogon po povratku u Beograd kao i da će mu pre definitivnog prelaska u prvi tim biti potrebni minuti u seniorskom fudbalu na nekoj manje zahtevnoj pozornici. Ipak, čar nošenja dresa prvog tima Draškić je imao priliku da oseti u završnici kontrolne utakmice protiv Spartaka iz Subotice.



tagovi

Ivan GutešaFK Crvena zvezdaGrafičar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara