Manje plate za zvezdaše? (©Starsport)
Manje plate za zvezdaše? (©Starsport)

Crveno-beli zbog korone izgubili 20.000.000: I Mesi i Deki Stanković pristali na manje plate, moraće i igrači

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 12:56

“Zbog pandemije smo izgubli 20.000.000 evra, možda i 10.000.000 više“, kaže generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić

Stara priča, novi pokušaj. Crvena zvezda, kao i većina drugih klubova na planeti, insistira na tome da su pandemija korona virusa preko praznih tribina i sniženih cena transfera značajno smanjile prihode šampiona Srbije u 2020. godini i da će zbog toga deo tereta morati da podnese i – svlačionica.

Izabrane vesti

Korona je napravila ogromne probleme svetskom fudbalu. Pandemija je uzela fudbalu 14.000.000.000 dolara. To se sistemom spojenih sudova prelilo na sve klubove. Direktno smo izgubili 20.000.000 evra, možda i 10.000.000 više. Svi klubovi Evrope smanjuju rashode. Znamo da je plata smanjena i Lionelu Mesiju, da su svi klubovi u minusu“, pravi Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić uvertiru pred poentu takvog uvoda.

Moramo da se ponašamo racionalno, uzeli smo mnogo obaveza pre pandemije. Sada zbog novonastalih okolnosti ne možemo to da izmirimo. Moraćemo da redukujemo plate igračima. (Trener) Dejan Stanković, (sportski direktor) Mitar Mrkela i ja smo to uradili. Prepolovili smo primanja da bismo dali primer igračima i zaposlenima. Smanjili smo i broj zaposlenih. Igračima smo već to nagovestili. Kada je bilo novca igračima smo jednostrano povećavali ugovore. Sada kada nema moramo da delimo sudbinu Zvezde. Mi nemamo gazdu kojem ćemo da pretimo i kažemo donosi pare. Mi moramo sami da pravimo pare“.

Igrači će naravno drugačije gledati na celu situaciju, ali Terzićev zadatak je da ih ubedi da su trenutni rezovi neminovni.

Oni su pametni momci, vole Zvezdu. Svesni su da se svuda smanjuju primanja. Naći ćemo zajednički jezik, možda sve stavimo u depozit i vratimo im posle pandemije. Ja sam založio stan kada nam je pretilo oduzimanje licence. To je dokaz koliko sam verovao u projekat Zvezde. Ne postoji klub koji nije napravio gubitke u ovoj godini. Znam da vi hoćete bombastične naslove i cifru tačnog duga. Ali mi smo za šest i po godina napravili 20.000.000 evra. Toliko smo u plusu“, završava Terzić taj deo priče.



tagovi

Zvezdan TerzićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara