Detalj sa meča HSV - Frajburg (©Reuters)
Detalj sa meča HSV - Frajburg (©Reuters)

Čuda u Hamburgu nije bilo, ali istorija je ispisana! Frajburg u finalu DFB Pokala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 22:40

Štrajhovi momci na korak od ostvarenja sna

Ovo nije bilo veče čuda i bajki o vraćanju starog sjaja Hamburgeru, kultog kluba sa severa Nemačke, ali jeste Frajburga. Istorija je ispisana pred 57.000 navijača, Frajburg je u uzavreloj atmosferi na neprijateljskom terenu ušao u finale DFB Pokala! Nikada ranije ekipa iz podnožja Švarcvalda nije došla do finalnog koraka i bitke do trofej, barijera je probijena – 3:1 (3:0).

Najlepša priča nemačkog fudbala ove sezone nije nisu velikani minhenski Bajern i Borusija Dortmund, već maleni Frajburg, koji pod komandom Kristijana Štrajha pokazuje da je zreo za ozbiljne domete, za velika dostignuća. Hoda Frajburg po oblacima, jezdi ka prvom velikom peharu i Ligi šampiona. Koliko je moćan uverio se i Hamburger. Posrnuli nemački velikan i sastav sa Evropa Parka su kao nebo i zemlja. U Frajburgovoj predstavi evropski šampion bio je samo neophodan statista.

Izabrane vesti

Po ko zna koji put ove sezone navijači Hamburgera razočarani Folksparkštadion. Još jedna je turobna, a sada je propala i poslednja šansa da se osvoji trofej. Od finala kupa – ništa. Od povratka u Bundesligu – sve izvesnije ništa. Tavorenje se nastavlja, nema mrdanja sa mrtve tačke. Dinosauruse je udario brzi voz, zgazila je Hamburger realnost. Razlika je u klasi, tek da vidi ekipa Tima Valtera kakve aždaje bi je sačekale da je bila bolja u Cvajti.

Ostala je od HSV-a bogata prošlost. Budućnost je neizvesna. A, Frajburg je sušta suprotnost. Strelovito ide napred, grabi ka visinama. Verovatno do Hamburgerovih nikada neće dobaciti – ipak, ne treba biti isključiv, jer fudbal je posebna igra, ali sa sve većim jazom – a opet njima se ne zanose podno Švarcvalda. Nek se igra lep fudbal za oko, na gol više, rezultati će kad-tad doći. Za početak DFB Pokal bi bio kao uspon na Olimp. Ulazak u društvo bgova, u raj.

Nema Hamburger kapacitet da se trka sa Frajburgom, a ni da čitav meč zadrži koncentraciju. U polufinalu kupa popustila je posle desetak minuta i krenula je kataklizma. Nizale su se greška za greškom, srljao je domaćin u propast. Danijel Fernades pokrenuo je lavinu slabim postavljanjem i intervencijom. Ovajdio se Nils Petersen, a ubrzo i Nikolas Hofler. Zategao je iskusni vezista sa ruba kaznenog prostora, Hamburgerov kapiten Bastijan Šonlau je zakačio loptu i prevario golmana. A, mat je stigao od Vinčenca Grifa iz penala. Slavni nemački klb je u završnici preko Glacela uspeo da ublaži poraz, ne i da popravi utisak.

NEMAČKA, KUP - POLUFINALE

Utorak

Hamburger - Frajburg 1:3 (0:3)

/Glacel 88 - Petersen 11, Hofler 17, Grifo 35/

Sreda

20.45: (1,45) RB Lajpcig (4,40) Union Berlin (7,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeDFBCvajtaBundesliga 2BundesligaHSVFrajburgKristijan Štrajh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara