AEK Larnaka (Star sport)
AEK Larnaka (Star sport)

Čudesna noć kiparskog fudbala: Dva kluba na pragu Lige Evrope, a možda i treći!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 23:32

Najveće iznenađenje napravila Omonija

Kipar bi u grupnoj fazi Lige Evrope mogao da ima čak tri predstavnika što bi zaista bio senzacionalan rezultat.

Večeras su tri kiparska kluba igrali plej-of mečeve za Ligu Evrope i nijedan nije poražen. Nešto ranije danas šampion Apolon je na svom terenu odigrao 1:1 protiv Olimpijakosa i on ima najmanje šanse da se domogne grupne faze jer će Grci u Pireju biti izraziti favorit.

Izabrane vesti

Ali zato preostala dva predstavnika sa Rajskog ostrva imaju jako dobre šanse da uđu u grupnu fazu. AEK Larnaka je u gostima savladala ukrajinski Dnjipro sa 2:1 i veliki je favorit pred revanš na svom terenu, dok je Omonija bila još ubedljivija i napravila iznenađenje protiv Genta u Belgiji pobedom od 2:0. Kiprani zaista imaju sve na tacni...

AEK je u prošlom kolu eliminisao Partizan, a večeras je bio još ubedljiviji. Dnjipro je bio domaćin u slovačkim Košicama zbog rata u Ukrajini i nije se dobro proveo. Kiprani su već posle pola sata igre imali velikih 2:0 goloom Altmana i autogolom Svatoka. Na kraju se Svatok donekle iskupio i golom u 90. minutu dao Ukrajincima tračak nade pred revanš na Kipru.

Mnogo veće iznenađenje je pobeda Omonije u Gentu. Mladi vezista Haralampos Haralampus je večeras bio prvo ime susreta. Skoro sve mu je polazilo za nogom i u 20. minutu je doveo goste u vođstvo.

Gent nije imao odgovor pa je Omonija i posle vođstva bila opasniji tim. Tek od poluvremena je zaigrao na očekivanom nivou i počeo da stvara šanse. Ali i da ih promašuje... A zna se kakva kazna sledi za promašaje. U jeku Gentove ofanzive, Omonijin rezervista Brendon Barker je postigao predivan gol i duplirao vođstvo domaćih koje je do kraja ostalo neokrnjeno ponajviše zahvaljujući golmanu Fabijanu.

Veliki kapital sa gostovanja je doneo i Fenerbahče koji je u Beču savladao Austriju 2:0 i jednom nogom je u grupnoj fazi Lige Evrope.

LIGA EVROPE – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Helsinki - Silkeborg 1:0 (0:0)

/Braun 80/

Ferencvaroš - Šamrok 4:0 (2:0)

/Auzki 13, Traore 35, 48, Ćivić 90+3/

Apolon Limasol - Olimpijakos 1:1 (1:1)

/Janga 18 - Hvang 29/

Malme - Sivas 3:1 (2:1)

/Zejdan 18, Kristijansen 37, Mojsander 68 - Džejms 30/

Pjunik - Šerif 0:0

Cirih - Harts 2:1 (2:1)

/Gerero 32, Džemaili 34 - Šankland 22pen/

Ludogorec - Žalgiris 1:0 (1:0)

/Tatomirović 2ag/

Dnjipro-1 - AEK Larnaka 1:2 (0:2)

/Altman 16, Svatok 29ag/

Gent - Omonija 0:2 (0:1)

/Haralmpus 20, Barker 76/

Austrija B. - Fenerbahče 0:2 (0:1)

/King 8, Dursun 89/


tagovi

OmonijaAEK LarnakaApolon Limasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara