Čudna je ta ekvadorska liga: Deportivo peti i strepi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 06:47

Sve zbog loših rezultata u prvoj fazi prvestva

Svega 120 sekundi bilo je potrebno Deportivo Kuenki da preokrene rezultat na semaforu i upiše zlatna vrednu pobedu nad Delfinom, kojom je privremeno pobegao iz opasne zone – 2:1 (0:0).

Ukoliko pogledate trenutnu tabelu ekvadorskog šampionata, verovatno biste se zapitali o kakvoj borbi je reč, s obzirom da je Deportivo na visokom petom mestu. Međutim, formati takmičenja u Južnoj Americi se najčešće znatno razlikuju od onih u Evropi. Caka u Ekvadoru je u tome što tamošnja Liga Pro ima tri faze. Prvoplasirani timovi iz prve dve faze u trećoj igraju međusobno za titulu osim ukoliko isti tim ne bude lider u obe. Identična je situacija sa borbom za opstanak.

Izabrane vesti

A Deportivo je u prvom delu sezone bio zaista loš. Zapravo, najgori. Klub iz Kuenke je posle prvih 15 utakmica imao svega osam poena, jednu pobedu i 14 vezanih mečeva bez trijumfa. Međutim, od sredine novembra se probudio. Večerašnjim trijumfom, trećim u drugoj fazi, preskočio je Orense, Nasional i Portovjeho u ukupnom zbiru.

Mada je delovalo da će ostati u opasnoj zoni kada je napadač Delfina Sifuentes golom u 71. minutu prekinuo monotoniju i doveo goste u vođstvo. Srećom po njih, golman gostiju Bangera imao je veče za zaborav. U samo dva minuta napravio je dva velika kiksa. U 84. nije pokrio bliži ugao kod udarca Arsea, a potom je njegovo zakasnelo istrčavanje kaznio Doregaraj.

Delfine ne treba da brine pozicija na tabeli, imaju dovoljan broj bodova, ali trenutna forma i te kako mora. Vezali su dva poraza, a za deset dana ih čeka okršaj sa Palmeirasom u osmini finala Kopa Libertadoresa.



tagovi

Ekvador 1Deportivo Kuenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara