Pogodak En Nesirija (© Reuters)
Pogodak En Nesirija (© Reuters)

Čudne pojave u Torinu: Vlahović – Marokanci 0:3; Juve – Sevilja 1:1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.05.23. | 23:06

Teško objašnjivo, ali italijanski tim se spasao poraza, a da ne zna kako

Da je nekim slučajem preko puta Mančester Siti ne bi slovio za favorita protiv Sevilje četvrtkom. Svakog drugog dana u sedmici bi, makar na papiru, bio bliži pobedi, ali kad se igra u terminu predviđenom za Ligu Evrope Andalužane ne bi savladao ni tim sveta. Da se skupe Mesi, Ronaldo, Haland, Mbape verovatno bi se uplašili učinka Španaca u drugom po važnosti UEFA takmičenju, zbog čega je posle gostovanja u Torinu veća dilema kako sastav Hosea Luisa Mendilibara nema prednost.

Više je razloga za ovakve konstatacije. Sevilja četvrtog dana u sedmici izgleda nepobedivo. Juve nijednog dana u nedelju tokom ove sezone ne deluije stabilno i zato se pobeda „večitog šampiona“ Lige Evrope crtala i delovala izvesnom sve dok se Italijani, tipično za njih u svim sportovima, u svim takmičenjima, nisu spasli, pogotkom u sedmom minutu nadokanade, a da ni samo ne znaju kako – 1:1.

Izabrane vesti

Što ne menja utisak da je tim iz sredine tabele Primere izgledao kao da upravlja svemirskim brodom naspram sastava iz vrha Serije A, izgubljenog u vasioni. Sevilja će naredne sedmice na svom stadionu biti u prilici da umaršira u sedmo finale, jer je to izdanjem na neprijateljskoj teritoriji zaslužila.

Između ostalog zato što ima napadača koji je prevazišao ovo takmičenje. Na stranu emocije ili želje, Jusef En Nesiri je na praktičnom primeru pokazao zašto je (trenutno) bolji od Dušana Vlahovića. Možda će srpski reprezentativac u budućnosti rešavati velike utakmice, ali marokanski to radi tokom cele sezone. Sa Mundijala je izbacio Portugal, u prethodnom kolu Lige Evrope Mančester junajted (tri gola u dvomeču), u poslednja dva meseca se postarao da Sevilja pobegne iz opasne zone u prvenstvu, a i u Italiji je prvi zapucao.

Veliki deo posla prilikom vođstva gostiju odradio je Lukas Okampos prodorom desnom stranom, pametno je postupio i Brajan Hil pustivši loptu da dođe do En Nesirija, a u takvim slučajevima golmanima je bolje da zažmure i čekaju presudu. Samo što je Vojćeh Ščensni trpenuo već je bio savladan, iako sam udarac Marokanca nije bio dovoljno kvalitetan.

Nisu ni dva Vlahovićeva pri rezultatu 0:0. Najpre je na pas sunarodnika Filipa Kostića samo prebacio Bona, da bi nešto kasnije posle dodavanja Anhela di Marije pucao pravo u grudi marokanskog golmnaa, koji je za ovaj duel u prednosti u odnosu na Marka Dmitrovića. Sve ostalo u ofanzivi Juventusa – ako se to napadima uopšte može krstiti – bilo je tragično. Ništa pod milim Bogom sve do završnih nekoliko sekundi. Čak ni kad je pogubljeni Masimiljano Alegri uveo Federika Kijezu i mladog Engleza Samuela Ilinga, odbrana Sevilje, predvođena Nemanjom Gudeljom bila je sigurna kao što je sigurno da će u petak svanuti novi dan.

I igrala je sve do sedmog minuta nadoknade, kad je štoper Federiko Gati (ušao prinudno, umesto povređenog Leonarda Bonučija) posle velike gužve i paničnog pritiska drugim golom u Ligi Evrope (posle onog Sportingu) vratio dvomeč na početak. Uz utisak celog sveta, osim ostrašćenih navijača Juventusa (realni valjda vide šta se dešavalo), da ovako bezidejan tim ne zaslužuje finale.

Četvrtkom ionako fudbal najbolje igra – Sevilja...

POLUFINALE LIGE EVROPE (PRVI MEČEVI)

JUVENTUS - SEVILJA 1:1 (0:1)

/Gati 90+7 - En Nesiri 26/

ROMA - LEVERKUZEN 1:0 (0:0)

/Bove 63/


tagovi

JuventusSeviljaDušan VlahovićJusef En-Nesiri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara