Filipo Inzagi (©Reuters)
Filipo Inzagi (©Reuters)

Čudne stvari se dešavaju u Breši: Inzagi ponovo otpušten, moguća nova tužba

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 16:16

Čuveni golgeter u februaru bio smenjen na jedan dan, a sada opet dobio otkaz iako je ekipa među prvih osam na tabeli Serije B

Velike ambicije imali su u Breši od ove sezone. Planirao je predsednik Masimo Čelino povratak u Seriju A, iz koje je klub ispao 2020, i poverenje da to ostvari dao je Filipu Inzagiju.

Pod vođstvom nekadašnjeg golgetera i trenera Milana ekipa je i dalje u prilici da se domogne najjačeg ranga italijanskog fudbala, međutim, izgleda da je prvi čovek Breše očekivao da će to ići mnogo brže i da će sedam kola pre kraja imati obezbeđenu jednu od prve dve pozicije, koje vode direktno u Seriju A. Breša je trenutno na petom mestu, koje vodi u plej-of.

Izabrane vesti

Iako ima solidnu zalihu (osam bodova) da se nađe u doigravanju, a i četiri manje od Pize, odnosno pet od vodećeg Kremonezea nisu nenadoknadiva razlika, Čelino nije zadovoljan učinkom tima pod Inzagijevom komandama, pa ga je otpustio drugi put u poslednjih mesec i po dana.

Početkom februara Breša je bila još bolje plasirana, treća, ali je posle 0:0 sa Kosencom Inzagiju saopšteno da više nije trener. Umesto njega angažovan je Urugvajac Dijego Lopez, ali se već sutradan bivši reprezentativac vratio u trening centar kluba iz Lombardije. Uticao je na to pritisak nezadovoljnih navijača, ali i činjenica da Inzagi u ugovoru sa Brešom ima klauzulu da ne može biti smenjen ukoliko se tim nalazi na nekoj od prvih osam pozicija Serije B (prve dve vode direktno u viši rang, ostalih šest u plej-of).

Tada je Inzagi zapretio tužbom i dobio posao nazad, a vrlo je moguće da ponovo to uradi. Dok se čeka njegova reakcija, ekipu je preuzeo Eugenio Korini, koji je u maju prošle godine smenjen sa klupe Lečea, ali je do jutros bio pod ugovorom sa crveno-žutima. Čim ga je raskinuo, piše Korijere dela Sera, zaputio se u Brešu da vodi trening.

Od Inzagijeve odluke zavisi da li će to biti samo za ovu sredu ili na duži period.


tagovi

BrešaFilipo InzagiSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara