Komentari na vest

Čudo na jugu! Sveti Nikola vaskrsao „mrtvaca“, neka se spremi papa Franja

D

Demichelle

pre oko 2 godine

Milan te sezone uopšte nije bio kandidat za titulu. Na volšeban način su pred kraj prvenstva zaseli na čelo,Lazio je izgubio prvo mesto,a kad se to desilo-onda se više ništa nije prepuštalo slučaju. Kolateralna šteta te sezone je bila Salernitana.. To je prosto tako bilo. Bez da se iko uvredi. A današnja deca teško mogu da shvate kakav se fudbal tada igrao na čizmi. Bila je to najjača liga na svetu. Nigde nisi mogao da dobiješ lako,pa ni u toj Perugi-gde se Milan tresao 90 minuta da ne primi gol i uprska sve. Ko se seća Nakate i Milana Rapajića,zna o čemu pričam.. Na kraju svih krajeva,četiri porodice su zavijene u crno,njih niko nikada ne može vratiti.. Često poželim da Vannucchi nije dao gol za 2-1 protiv Vicenze,sve bi bilo drugačije.. Ne bi bilo toliko patnje u Salernu.. Pozdrav svim pravim ljubiteljima Calcio lige,za koga god navijali. Naravno,FORZA GRANATA!
D

Demichelle

pre oko 2 godine

Sve što je napisano je lako proverljivo. Navijači Salernitane nisu zaboravili i nikada neće. To što se nekome ne sviđa istina, šta da radimo. Na YT može da se nađe masa utakmica iz te sezone. Salernitana je sezone 98/99 oštećena sudijskim greškama za 7-10 bodova. To nisam ja izmislio,to je tada objavila sva italijanska sportska štampa. Ispali su iz lige za JEDAN. Ako su utakmice Parma-Piacenza i posebno Udineze-Perugia bile regularne,onda je zemlja ravna ploča. Perugia nikoga nije dobila čitave sezone u gostima i gle čuda dobije poslednju u Udinama?! Udinese nije postojao na tom meču. Tim koji pobedom ide u Ligu Šampiona,koga je na Friuliju čitave sezone dobio samo Milan?! Poslednje kolo je bilo smehotres. U Perugi izazivaju prekid domaći navijači ne bi li njihova utakmica poslednja završila. Istom merom im odgovaraju u Piacenzi i Rimu. Milan mora da pobedi,da bi bio prvi. Perugia ako izgubi,ispada sa pobedom Salernitane. Koliko je Fiori branio utakmica za Milan u karijeri? Koliko znam,nijednu. Bio je treći,četvrti golman 7 8 godina. Ali toga dana je zaradio taj ugovor. Kako je moguće da ključnu utakmicu za opstanak sudi čovek koji se toga dana oprašta od pištaljke?? Znači ide u penziju, šta god da dune. Wierhovod rvačkim zahvatom obara Tedesca u poslednjem minutu,ništa.. Imaju snimci.. Aliberti je godinama kasnije pričao da su bili zeleni i naivni te sezone,da je logistika morala da bude mnogo bolja. Nažalost.. Ostaje upisano da su igrali u proseku pred preko 32000. Da su u Salernu pobedili Lazio,Romu,Inter,Juve. Viola koja je te godine dugo bila lider,izvukla je bod više nego srećno. Od tzv SEDAM SESTARA,u Salernu su dobili samo Milan i Parma. Mnogi igrači iz te ekipe su napravili velike karijere.. Balli-Bolić,Fresi,Fusco,Tosto-Tedesco,Breda( Bernardini),Gatuso-Di Michelle,Di Vaio, Vannucchi. S tim što je Giampaolo često počinjao u špicu ali ovo je po meni najbolji tim te godine. Sa malim korekcijama,ova ekipa je trebalo da šafi Serijom A bar 4-5 godina... Ko voli Granatu,neka pogleda tu sezonu,ima zaista utakmica za nezaborav..
K

Krespo

pre oko 2 godine

Milan da rizikuje suspenziju ili izbacivanje iz lige zbog zadnje utakmice i nameštanja meča protiv perudje koja se raspadala ne pije vodu,milan je bio jak kao zemlja,ti impliciraš da su namestili svoj meč,meč drugih ekipa pre toga,da su kupili sudiju na meču salernitane,i da su ugovorili prekid utakmice preko navijača,i rizikivali izbacivanje iz lige time,umesto da jednostavno pobede perudju od koje su bili jači 5x nema logike al nikako,sve je to lepo i razumljivo da te puca nostalgija ali treba biti malo realan,i milanu su ove sezone oteli najmanje 10 bodova uz svu današnju tehnologiju pa jel može neko dokazati da je to uradjeno da bi im izbili titulu iz ruku?
D

Demichelle

pre oko 2 godine

1998/99 je trebalo da bude sezona za nezaborav. Granata se prošetala kroz B,kao najbolji najlepši i najefikasniji tim. U Salernu su pucali na Kup UEFA,ionako dobar tim je pojačan Fresijem,Songom. Došli su klinci tada koji obećavaju. Di Michele,Vannucchi i Marco Rossi. Delio je ostao na klupi. Prodato je 30 000 sezonskih karata.. U septembru iz Rangersa kupljen Rino Gatuzo. Nije išlo. Di Vaio je promašivao ono što je pogađao u B,Giampaolo nije bio taj kalibar. Falio im je cele sezone jedan rasan strelac,razbijač. Rossija je zamenio Oddo ali na predstavljanju navijači upadaju na kzn i stopiraju sve. To je moguće valjda samo u Salernu.. Na kraju su popustili,ali sa dva meseca zakašnjenja. Oddo menja formaciju i počinju da melju. Bod na strani,tri kod kuće. Padaju Inter,Juve,Bologna,Vicenza u pretposlednjem kolu. Opstanak?! Ne. Piacenza dobija u Parmi,a mrtva Perugia u Udinama. Udineze pobedom ulazi u CL,te godine je kući izgubio samo od Milana!? Razlog je jasan. Milan poslednje kolo igra u Perugi i pobedom je prvak. Problem je Salernitana koja igra u Piacenzi,koja ne može da ispadne. Ali može Perugia,ako Salernitana dobije. 12000 navijača Salernitane je na tribinama Garilija tog dana,sigurni da će pobediti. U jednoj čudnoj utakmici koja je prvo ličila na prijateljsku,a na kraju bio rat na terenu,završilo se 1-1. Golman Piacenze je branio kao lud drugo poluvreme. Ispostavilo se da mu je obećan trogodišnji ugovor u Milanu,ako ne izgube. Nikada nije branio tamo ali ugovor je dobio. Sudio je Bettin kome je to bila poslednja utakmica u karijeri?! Nije svirao klasičan penal u poslednjem minutu za Granatu. Treba li reći da je Milan dobio,a Galijani je čitavu utakmicu pitao sina koji je rezultat u Piacenzi.. Da zlo ne ide samo, sledećeg jutra je u još veće crnilo Salerno zavila vest da je četiri mladića stradalo u vozu koji ih je vraćao kući sa utakmice.. Požar. Katastrofa. Nikada se nisu oporavili. 23 god Salerno je čekao na povratak u A. Kad su ga dočekali,Lotito ih umalo nije ugasio. Ako je imalo sportske sreće i pravde, ostaće u A I ove i narednih godina.. Jer Salerno i njegova najveća ljubav to zaslužuju!!!
H

Hitz

pre oko 2 godine

Lepo si ti tu priču sastavio.Samo što je osim statističkih činjenica koje mogu da se provere ostatak baziran na teorijama zavere i lepoj mašti.
K

Krespo

pre oko 2 godine

A šta milan nije mogao jednostavno kao prvoplasirani tim do zadnjeg kola da pobedi tu perudju koja se borila za opstanak i osvoji titulu? ili ti se to jednostavno nije uklapalo u tu tvoju priču?
P

Prle brate

pre oko 2 godine

Odličan tekst, moj omiljeni klub vanBGa,go sam se skinuo juče kad su opajali violu,nadam se da opstajemo, realno posle svega itekako zaslužujemo, ali do tad pssat iliti ziiiit!!! Još kad bi se mocart otvorio za neko putovanje do Salerna pa ja bi bio najsrećniji čovek na svetu da zagrmim na Arekiju ajmooo Djuriću ajmooo Radovane pa osvojili bi skudeto u najavi!!!
G

GostSalerno

pre oko 2 godine

Pratim Salernitanu i te navijače još od 1997 kada su igrali Di Vajo i Di Mikele i Gatuzo i ono što me je fasciniralo jesu njihovi navijači i ta ljubav prema klubu.Znam i gledao sam ih kada su bili i u Serija C ali i tada su imali punu podršku od navijača i želja mi je da odem ne samo na meč koji Salernitana igra na svom stadionu nego i u taj grad jer kada sam gledao proslavu ulaska u Seria A to mjesto mi se nevjerojatno svidjelo a i ti ljudi su puni optimizma želim da ova ekipa ostane i naredne godine u Seria A.
P

Prle brt

pre oko 2 godine

Najjača tribina, kad je Kristić na debiju ušao sa loptom u go i skinuo se najjača scena
Г

Господин

pre oko 2 godine

Валтер Сабатини
D

Demichelle

pre oko 2 godine

Alal vera,za sve napisano.. Svaki navijač Salernitane se naježio na ove reči,jer biti navijač Granate-to je čista emocija,strast,tuga i radost. Retko gde se tako voli fudbal kao u Salernu i skoro nigde bodri svoj klub,a znaš da si limitiran,da sigurno ispadaš,da si poslednji. To ih nije sprečilo da ih bude 4000 u Milanu,7500 u Rimu protiv Lazio i 6000 protiv Rome pre 15 dana.. Cela čizma zna da je Curva Sud Siberiano jedna od najozbiljnijih tifo grupa,sada je i klub u rukama čoveka koji ima istu tu energiju i želi da Granatu pretvori bar u stabilnog prvoligaša. Davide Nicola je bio logičan izbor,trener koji ume da izvuče maksimum iz svakog igrača. I nikada ne odustaje! Pošten rad uvek mora da se isplati,ove tri pobede nisu slučajne-Granata igra dobro već poodavno. Falio je samo rezultat. Sada su gospodari svoje sudbine. Prvi put u sezoni. Za vatrene Salernitane,to je dovoljno. Ako je sportske sreće i pravde, vratiće im se za prokletu 99,kada ih je Milan namestio da ispadnu jer je to bio jedini način da osiguraju titulu. I za smrt četiri mladića,koji su poginuli u vozu na povratku kući sa utakmice u Piacenzi..
N

Nerazumem

pre oko 2 godine

Ako sam te dobro shvatio Milan je za titulu morao da pobedi Peruđu? To ne bi mogao da uradi bez da im Peruđa pusti je li? Klub koji se borio za titulu ne bi mogao da pobedi klub koji se bori za opstanak bez nameštanja? Divna logika i respektabilna mašta.

dusanminic1990@gmail.com

pre oko 2 godine

Taman krenuo da pisem kakav tekst , ali vidim imam dosta istomisljenika. Ipak pohvala za ovu pricu iz Salerne.
A

Aleksandar1988

pre oko 2 godine

Vidim da im ide dobro u poslednje vreme, i vido se da je došlo do pozitivnih promena. Ekstra priča, svideli su mi se. Želom im opstanak.
K

Komm

pre oko 2 godine

Bravo za tekst!!!
b

bredjokam

pre oko 2 godine

zbog ovakvih timova sa dušom i volim Italijanski fudbal... lep tekst hvala na njemu...
G

Gost1234

pre oko 2 godine

Svaka cast za tekst!!! Uzivanje citati
G

Gosto

pre oko 2 godine

Живео Александре!
I

Ildzo

pre oko 2 godine

bas kada sam pomislio, gde je nestala emocija u fudbalu. gde je nestala muskost, gde je "ono nesto" za sta se voli ovaj sport? Pricama o milionima, ko ce koga da kupi, ko ce bolje i duze da odglumi... I onda dodje ova prica o Nikoli, njegovom sinu, voznji bicikle, Salernitane... hvala jos jednom za ovaj predivan tekst i emociju. Bas sam dirnut, ovo je melem za dusu!
I

Ildzo

pre oko 2 godine

Odavno nisam procitao lepsi tekst. Postao sam navijac Salernitane :) Jos jednom bravo za tekst! Ulepsao si mi ponedeljak
G

Gost cccc

pre oko 2 godine

Tako se voli fudbal ....

bojke

pre oko 2 godine

Dzaba Englezima silni milioni kad im liga nema dusu, skoro svaki derbi kao prijateljska. Nemaju ovakve price, niti igrace koji su legende manjih klubova
T

Trpke

pre oko 2 godine

E jbg druze,Pa englezi imaju toliko fudbalske istorije…Jel si ti svestan da su ljudi loptali pre 130 godina ?!
G

Gost997

pre oko 2 godine

Au kakva ce atmosfera biti protiv Udinezea i Kaljarija, zasluzuju ovi navijaci kalco i sledece sezone, da su samo igrali bar veci deo sezone kao zadnje 3 utakmice sad bi se sibali za ligu konferencija

The Intersect

pre oko 2 godine

romantika ❤️
z

zzzmaj

pre oko 2 godine

Forza Salernooo Odlican tekst!
M

Maresca

pre oko 2 godine

Ludiloooo tekst..svi smo uz nikolu i salernitanu
S

Skopje

pre oko 2 godine

Zavoleo sam Salarnitanu ove sezone, sta rade navijaci sa juga to je pakao.Emocija, strast, ludilo.Zao mi ke zbog Napolija sto ce ostati bez skudeta al bar nek jedna bajka sa juga ima srecan kraj.
G

Gost122

pre oko 2 godine

Svaka vam cast za tekst. Odlican!