Antoan Semenjo (Foto: Reuters)
Antoan Semenjo (Foto: Reuters)

Čudo na Vitalitiju, Bornmut od 0:3 do 4:3 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.24. | 22:29

Spektakl u ponovljenom meču 17. kola Premijer lige i podvig kakav nije viđen dve decenije

Kada su se Bornmut i Luton sastali sredinom decembra, meč je prekinut kada je pozlilo defanzivcu Šeširdžija Tomu Lokjeru. Kolabirao je, ali zahvaljujući hitroj rekaciji lekarskog osoblja spašen mu je život. Meč naravno nije nastavljen, već je odlučeno da će se ponovo odigrati, a došao je i taj trenutak. Ako su prvi susret obeležile nemile scene, drugi je protekao u čistom spektaklu. Luton je očigledno odigrao prvo poluvreme za Lokjera, ali ispostavilo se da ni tri gola prednosti nisu dovoljna da se na pleća obore Trešnjice. Bornmut je postigao četiri u nastavku, preokrenuo rezultat i došao do fascinantne pobede - 4:3 (0:3).

Prvi put u poslednjih 20 godina da je jedan tim iz Premijer lige gubio 0:3 i na kraju pobedio. Kakav podvig ekipe Andonija Iraole.

Izabrane vesti

Nastavile su tako Trešnjice marš ka sredini tabele, pa su sada 13. sa 35 boodova. Prvi cilj su, čini se, već ostvarile, s ozbirom da su na bezbednih +14 od zone ispadanja. Tačnije, toliko beže Lutonu koji još ima čemu da se nada, ali da kada mu ni tri gola prednosti nisu dovoljna da obezbedi tri boda i to protiv ekipe sa kojom je minule sezone nastupao u Čempionšipu... Čeka ga velika borba u poslednjih 10 kola.

Prvi je pao u devetom minutu. Džordan Klark je sa desne strane centrirao, lopta je otišla na dalju stativu, gde je usamljen bio bivši fudbaler Mančester junajteda, Tahit Čong. Nije mu bilo teško da se pokloni i zatrese mrežu iza Neta.

U 35. minutu Luton dolazi i do dva gola viška. Brzopotezna akcija po levoj strani, Alfi Doti je iz prve, po zemlji, poslao loptu na dalju stativu ka Čijedoziju Ogbeneu, a ovaj je ugurao u mrežu domaćina. Tek što se ušlo u sudijsku nadoknadu, Ros Barkli je pobegao odbrani Bornmuta i onda zakucao loptu u gol sa ivice peterca - 0:3.

Otišlo se potom na odmor, ali Bornmut nije klonuo duhom. U nastavku je krenuo još jače, agresivnije - i rezultati su ubrzo stigli. Jedan gol je bio potreban da ekipa Andonija Iraole dobije novu nadu, a za njega se postarao - ko drugi nego Dominik Solanke. Najbolji strelac Trešnjica se majstorski snašao u kaznenom prostoru rivala u 50. minutu. Sve je odradio savršeno, od prijema, preko driblinga, do egzekucije. Probio je čep i Luton se našao u nevolji.

Samo 12 minuta kasnije, 2:3. Činilo se na prvu da su se fudbaleri Lutona izvukli, ali ispostavilo se da su bukvalno izvadili loptu iz gola. Lopta je prešla liniju posle udarca Ilije Zabarnija i Bornmut je odjednom stekao veliku psihološku prednost.

Ušla je voda u uši Šeširdžijama, a to je u samo 120 sekundi kasnije iskoristio Antoan Semenjo. Odličan dribling na ivici kaznenog prostora, namestio se na šut i levicom poslao prizeman projektil u bliži ugao za izjednačenje! A onda je u 83. minutu ispisao istoriju. Uzeo je loptu na sredini, odigrao dupli pas sa Enesom Unalom, odbrana Lutona se raspala, pa je Semenjo izbio sam pred Tomasa Kaminskog i efektnim udarcem ga savladao.

Do kraja nije bilo promene rezultata, a Bornmut je postao tek treći tim koji je dobio meč Premijer lige, a da je gubio sa tri ili više golova razlike na poluvremenu. Prethodno su to izveli samo još Mančester junajted 2001. (protiv Totenhema) i Vulverhempton 2003. (protiv Lestera).

PREMIJER LIGA – PONOVLJENI MEČ 17. KOLA

Sreda

Bornmut - Luton 4:3 (0:3)

/Solanke 50, Zabarnji 62, Semenjo 64, 83 - Čong 9, Ogbene 31, Barkli 45+1/



tagovi

BornmutLuton TaunAntoan Semenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara