©Starsport
©Starsport

Čuka bodovima platila trenersku vrtešku: Miletićev prvenac za remi na Krovu

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 18:03

Brđani ispustili pobedu u gradskom derbiju (1:1)

Čekajući četvrto trenersko ime ove sezone Čukarički je došao u goste Voždovcu i trenzicioni period platio sadva ispuštena boda. Iako je Luka Adžić nastavio golgetersku seriju i u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre načeo domaćina, pad koncentracije rivala u drugom poluvremenu je naplatio Vladimir Miletić i prvencem potpisao remi u Zaplanjskoj (1:1).

Poraz u Lučanima (0:1) i ispuštena dva gola prednosti protiv Spartaka (2:2) uticali su da se Brđani rastanu sa Gordanom Petrićem i u goste Voždovcu otputuju sa Goranom Stanićem na klupi kao tranzicionim rešenjem, a druga ovosezonska promena na čelu stručnog štaba nije donela željeni efekat uprkos vrlo dobrom izdanju tima sa Banovog brda.

Izabrane vesti

Kriza Voždovca koji je od rastanka sa Markom Savićem tokom zimske pauze osvojio tek bod u šest kola predstavljalaje povod za nadu gostiju, ali je tim Nikole mitića posle remija sa Novim Pazarom i u drugom uzatopnom duelu pokazao reakciju i drugo kolo uzastopno za bod uvećao saldo.

Činjenicu da su bili konkretniji tim u prvom delu Brđani su pretočili u vođstvo u poslednjim trenucima pred odlazak na odmor. Ono što sredinom prvog dela igre nije uspeo Milan Pavkov, koji je na dodavanje Đorđa Ivanovića sa boka pogodio stativu, jeste Luka Adžić na proigravanje Igora Miladinovića.

Dvojac najinspirisanijihi fudbalera Brđana u drugom delu sezone u tandemu je našao put do mreže Zmajeva pošto je Miladinović proigrao saigrača na rubu kaznenog prostora, dok je Adžić potom odradio teži deo posla, oslobodivši se čuvara i poslavši neodbranjiv udarac u bliži ugao sa 16 metara.

Potvrdio je hitri krilni fudbaler da je motivisan posle dva impresivna pogotka iz kornera postignuta protiv Spartaka, a minimalno vođstvo nije uticalo da gosti smanje intenzitet napada u nastavku. Najbliži drugom golu Brđani su bili posle akcije koju je režirao Ivanović, ali je priliku da potpuno ugasi nade Voždovca propustio Miladinović promašivši praktično nebranjenu mrežu.

Kazna za nerealizovanu šansu stigla je u 69. minutu kada je proigravanje Mihajla Neškovića iskoristio Miletić, te je prvenac veziste ove zime pridošlog iz Vojvodine doneo drugi vezani remi Zmajeva i produžio niz Brđana bez slavlja na tri utakmice.

Bled utisak Brđana u završnici utakmice upotpunio je Nemanja Milojević koji je nerezonskim startom posle tek nekoliko desetina sekundi u igri zaradio crveni karton te će propustiti gostovanje Novog Pazara.

SUPERLIGA - 26. KOLO

VOŽDOVAC - ČUKARIČKI 1:1 (0:1)

/Miletić 69 - Adžić 45+1/

Sudija: Miloš Milanović

Žuti kartoni: Matić (Voždovac), Pavkov, Sisoko (Čukarički).

Crveni karton: Milojević u 90+5. minutu

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić 6,5, Đurđević 6,5, Savić 6,5, Lukić 6,5, Pavlović 6 - Miletić 7,5 (od 80. Kojić -), Matić 6,5 - Flemings 7, Vilka 6 (od 65. Bubanj 6), Nešković 7 (od 85. Vujanović -) - Pirgić 6 (od 65. Mitrović 6).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović 6,5 - Stevanović 6,5, Stanković 6,5, Jovanović 6,5, Tošić 6,5 - Sisoko 6, Kovač 7 (od 75. Docić 6,5) - Ivanović 7 (od 90+4. Milojević 5), Miladinović 6, Adžić 7 (od 75. Nikčević 6) - Pavkov 6,5 (od 83. Cvetković 6,5).

Igrač utakmice: Vladimir Miletić (Voždovac).



tagovi

Čukaričkifk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara