Foto: Starsport
Foto: Starsport

Čuka dobro prošla na žrebu, Voša nije mogla teže

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 14:24

Srpski klubovi saznali potencijalne rivale

Žrebom za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije potencijalne rivale na drugom koraku saznali su i Čukarički i Vojvodina, te će Brđani, ukoliko eliminišu Sumgait, ukrstiti koplja sa boljim iz susreta Hamarbi - Maribor, dok Novosađane očekuje dvomeč protiv LASK-a ukoliko prethodno savladaju litvanski Panevežis.

Imajući uz vidu da su mogući rivali izabranika Dušana Đorđevića bili i pobednici duela Apolon - Žilina, Suduva - Rakov ili Kopenhagen - Torpedo, utisak je da trećeplasirani tim u prošlosezonskom prvenstvu može da bude zadovoljan raspletom, dok je austrijski klub daleko najnepovoljnija prepreka koju je mogao da izvuče superligaš iz Novog Sada.

Izabrane vesti

Uprkos činjenici da za tim Slavoljuba Đorđevića ni dueli sa boljim iz dvomeča Sutjeska - Makabi, CSKA Sofija - Liiepajaž ili Karabag - Ašhod ne bi predstavljali lak zadatak, klub koji je prethodne sezone eliminisao Sporting (4:1) i ostavio vrlo dobar utsak u grupnoj fazi Lige Evrope bez dileme je najnepovoljniji epilog žreba u Nionu.

Istovremeno, potencijalnog rivala dobio je i Partizan te će crno-beli, ukoliko eliminišu DAC, igrati sa boljim iz duela Sočija i Kešle.

Na putu do trećeg kola kvalifikacija Čukarički i Vojvodina će prethodno morati da eliminušu rivale iz Azerbejdžana, odnosno Litvanije. Brđani prvi duel sa Sumgaitom igraju u sredu od 20 časova na svom terenu, dok je revanš osam dana kasnije. Sa druge strane, Vojvodinu evropska premijera očekuje na strani u četvrtak od 17.30.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije na programu su 5. avgusta. Revanši su 12. sledećeg meseca. A pre tih duela, 2. avgusta UEFA će odrediti parove plej-ofa, kao završne stepenice do grupne faze njenog novog takmičenja.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara