Detalj sa večerašnje predstave na Brdu (Foto: Starsport)
Detalj sa večerašnje predstave na Brdu (Foto: Starsport)

Čuka stala pred bedemom Azera: Antifudbal Sumgaita vezao noge Brđanima

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 22:03

Gosti grčevitom odbranom izborili remi na Brdu (0:0)

Uprkos apsolutnoj inicijativi tokom čitavog meča i nizu kreiranih šansi, fudbaleri Čukaričkog na evropskoj premijeri nisu uspeli da probiju gusti bedem Sumgaita koji nije mario za lepotu na putu do cilja i remija (0:0) kojim je očuvao nadu pred revanš.

Već pogled na zvanični protokol i najavljenu formaciju gostiju bio je dovoljan da se stekne predstava sa kojim ciljem je ekipa Sumgaita došla u Beograd. Pet igrača u poslednjoj liniji, uz izuzetno defanzivno orijentisane vezne igrače Mustafajeva i Kačajeva, formirali su od prvog sudijskog zvižduka gust bedem pred golom Bajramova, a izostanak ofanzivnih ambicija Azera ostavio je Brđanima dovoljno prostora da strpljivo pletu mrežu na polovini rivala. Ipak, konstantna ofanziva Čukaričkog završavala se bez konkretnog i preciznog poslednjeg pasa te su gosti srpsku prestonicu napustili znatno zadovoljniji remijem, dok Brđanima ostaje žal zbog jalove inicijative i neiskorišćenih šansi od kojih su najbolje imali Janković, Čolić i Jovanović.

Izabrane vesti

Borbeni izabranici Dušana Đorđevića uspostavili su inicijativu od prvog minuta, a dominantnu igru u uvodnom periodu susreta mogao je da iz kontre kruniše Aleksa Janković. Novajlija u redovima Čukaričkog našao se u stopostotnoj šansi nakon slaloma od oko 40 metara, ali je Bajramov sigurnom i hladnokrvnom reakcijom sačuvao mirnu mrežu.

Na krilima raspoloženih Docića i Stevanovića koji je konstantno pravio višak uz desnu aut liniju Čukarički je u kontinuitetu održavao pritisak na defanzivu Sumgaita, međutim igra viktorije pred golom gostiju oslikana u odnosu kornera (10:0 za Čukarički) nije donela promenu rezultata, te su ekipe mirnih mreža otišle na odmor.

Blagi pad u igri Brđana na početku drugog dela igre bio je znak Đorđeviću da šansu pruži Kembelu i Čoliću, a mladi đak Partizanove škole uneo je neophodnu svežinu i već u 62. minutu potvrdio da je pravi izbor. Ipak, grčevita odbrana Azera nije odustajala na putu do cilja, a promenu rezultata nije donela ni apsolutna ofanziva domaćina u završnici iz koja je rezultirala nizom šansi od kojih najbolje nisu iskoristili Čolović u 76. minutu na proigravanje Jankovića, i Jovanović deset minuta kasnije.

Priliku za popravni Čukarički će imati na strani, 29. jula za kada je zakazan revanš u Bakuu.

ČUKARIČKI - SUMGAIT 0:0

Stadion Čukaričkog

Gledalaca: oko 2.500

Sudija: Urs Dominik Šnajder (Švajcarska)

Žuti kartoni: Mijailović, Roganović, Janković (Čukarički), Turabov, Bajramov (Sumgait).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Petrović - Stevanović, Šapić, Tanasijević, Roganović - Mijailović, Docić - Savić (od 62. Čolić), Kovač (od 62. Kembel), Janković - Jovanović.

SUMGAIT (5-4-1): Bajramov - Nabijev (od 84. Nagijev), Kodžhanijazov, Haghverdi, Badalov, Ahmadov - Sadikov, Mustafajev, Kačajev (od 90+1 Husejnov), Abdulazade (od 80. Turbanov) - Gorbani (od 90+1 Mahmudov).


tagovi

Marko DocićSrđan MijailovićDušan ĐorđevićLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara