Slavlje Čukaričkog (Starsport)
Slavlje Čukaričkog (Starsport)

Čuka u evropskom ritmu, gol postaje ozbiljna trauma za Napredak

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.07.22. | 22:48

Đorđe Ivanović strelac za minimalac na Banovom Brdu

Bilo je i malo sreće, ali sreću su na Banovom brdu sami isprovocirali opredeljenjem da igraju fudbal i status srpskog predstavnika u Evropi opravdaju dominantnim izdanjem u kome se jasno videlo ko se pita za sve što se dešava na terenu. Čukarički je očigledno zaboravio startni debakl u sudaru sa TSC-om i ohrabren slavljem u Luksemburgu u trećem kolu Mozzart Bet Superlige upisao i drugu prvenstvenu pobedu savladavši Napredak sa 1:0 nakon što je gol Đorđa Ivanovića u finišu prvog poluvremena probušio bunker gostiju iz Kruševca.

Fortuna se tada osmehnula izabranicima Dušana Kerkeza, jer je Ivanovićeva ideja bila da centrira, ali je lopta imala čudnu putanju i od inače odličnog golmana Napretka Nikole Petrića napravila tragičara. Malo ga je zbunila i reakcija Dejana Kerkeza, ali ne mogu Čarapani da krive svog golmana, jer da nije bilo njega verovatno bi pretrpeli i mnogo ubedljiviji poraz.

Izabrane vesti

Čuka se naime od prvog minuta nametnula na terenu i u režiji jednog od najkreativnijih igrača Mozzart Bet Superlige Marka Docića plela mrežu oko protivničkog šesnaesterca. Docićevi pasovi konstantno su pravili višak po krilima i mada je Napretkov trio štopera (Mršić, Kerkez, Kojčić) dugo savršeno radio svoj posao bilo je evidentno da neće moći doveka tako ako ih ofanzivniji igrači bar povremeno ne rasterete i težište igre prenesu na drugi kraj terena.

A baš tu Napredak već mesecima more košmari. Još od 11. aprila Čarapani nisu dali ligaški gol, punih 10 utakmica iliti 900 minuta. I nije samo do centarfora Bojana Čečarića, usamljenog kao ostrvo na Pacifiku.

O dominaciji Čuke možda i najbolje svedoči podatak sa poluvremena: devet udaraca domaćina i samo jedan gostiju. Taj jedan je istina bio vrlo opasan, ali je golman domaćeg tima Novak Mićović odlično reagovao na šut Stefana Jovanovića, kao i početkom drugog poluvremena kada je zaustavio pokušaj Petra Mićina. Ulazak nekadašnjeg fudbalera Udinezea je isprva razmrdao malo uspavani napad Napretka, ali prekratko je to trajalo i vrlo brzo se sve vratilo u prirodno stanje.

Čukarički pred golom Napretka - 18 udaraca do kraja meča - i nekoliko veoma dobrih intervencija Petrića tek da nada gostiju nastavi da tinja do kraja utakmice. Uzalud, gol već postaje ozbiljna trauma za tim Dušana Đorđevića.

ČUKARIČKI – NAPREDAK 1:0 (1:0)

/Ivanović 43/

Stadion: Čukaričkog

Sudija: Marko Ivković

Gledalaca: Oko 700

Čukarički (4-2-3-1): Mićović 6,5 – Stevanović 6, Vujadinović 6, Drezgić 6, Tošić 6 – Petković 6 (od 52. Lukić 6), Docić 7 – Tomović 6 (od 52. Ovusu 6,5), Kovač 6, Ivanović 6,5 (od 76. Ndiaje)– Badamosi 6 (od 86. Aganspahić.

Napredak (3-4-3): Petrić 5,5 – Mršić 6, Kerkez 5,5, Kojčić 6 (od 46. Pantić 5,5) - S. Jovanović 6, Krstić 6 (od 66. Kočić -), Bolha 5,5, Laban 5 (od 26. Đ. Jovanović 5,5) – Šarić 5,5 (od 46. Mićin 6), Čečarić 5,5, Stevanović 5,5 (od 67. Projić 5,5).

Igrač utakmice: Marko Docić


MOZZART BET SUPERLIGA – 3. KOLO

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Gojković 11, Luković 15 – Joksimović 27/

Subota

Partizan - TSC 0:0

Radnik - Radnički 1923 0:0

Nedelja

Čukarički - Napredak 1:0 (1:0)

/Ivanović 43/

Vojvodina - Spartak 0:0

Voždovac - Mladost GAT 0:0

Mladost Lučani - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Leković 79 – Pavkov 14, Mitrović 71/

Odloženo

Kolubara – Radnički Niš



tagovi

Đorđe Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara