©FK Čukarički
©FK Čukarički

Čukarički doveo špica iz Makedonije: Nigerijac kao slobodan igrač stigao na Brdo

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 21:59

Novajlija stavio paraf na trogodišnji ugovor

Posle štopera – napadač. U danu kada je predstavio Ognjena Vranješa, Čukarički je realizovao i dolazak Sandeja Adetundžija (25).

Nigerijac je već stigao na Banovo brdo, odradio lekarske preglede i potpisao trogodišnji ugovor, a u redove Brđana je stigao kao slobodan igrač pošto se još prvog dana jula rastao sa makedonskim Škupijem.

Izabrane vesti

Reč je visokom napadaču nigerijskog porekla, koji je u prethodne dve sezone u dresu Škupija postigao 33 gola i upisao još 13 asistencija u svim takmičenjima. Jedini prethodni angažman imao je u Pribramu pre četiri godine, ali je za prvi tim českog kluba odigrao svega 15 minuta. Još šest nastupa upisao je za drugi tim uz dva postignuta gola i po završetku sezone vratio se u domovinu gde je nosio dresove Abija Voriorsa, Enjimba Abe, Lobi Starsa, Plato Junajteda i Rivers Junajteda.

Ekipi Igora Matića bio je neophodan novi napadač. Klub je pre nedelju dana napustio Mohamed Badamosi, danas i Mihajlo Spasojević, te je Čukarički je morao ekspresno da reaguje.

“Morali smo da reagujemo, ostali smo bez Badamosija, izuzetno bitnog igrača, koji je bio oslonac ekipe. Doveli smo momka koji iza sebe ima odličan učinak u makedonskoj ligi, u 54 meča za Škupi postigao je 30 golova. Iako je do kraja prelaznog roka ostalo dosta vremena, veoma je bitno da smo Adetundžija angažovali pre roka predviđenog za licenciranje igrača za grupnu fazu Lige konferencije”, izjavio je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Konkurenciju na Banovom brdu Nigerijcu će predstavljati Ze Mario, takođe letnja akvizicija, a prva prilika za Adetundžijev debi biće gostovanje Železničaru. Duel u Pančevu zakazan za ponedeljak ujedno će predstavljati šansu za Brđane da izađu iz rezultatske krize s obzirom na to da Čukarički tri kola ne zna za trijumf, dok je u međuvremenu eliminisan i od strane Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.



tagovi

Čukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara