Foto: Starsport
Foto: Starsport

Čukarički već kaparisao evropsku vizu: Loznica jedini kiks, kvartet čeka ponude

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.12.21. | 12:25

Trećeplasirani tim Superlige uz dobre reziltate afirmisao novi niz mladih igrača, senku baca eliminacija na prvom koraku Kupa Srbije

U senci neizvesne šampionske borbe Čukarički se izdvojio u trci preostalih 14 klubova za dva mesta na međunarodnoj sceni i bodovnom zalihom praktično kaparisao mesto u Evropi naredne sezone. Izabranici Saše Ilića sa 38 bodova otišli su na zasluženi odmor posle kojeg će fokus usmeriti ka završnim superligaškim izazovima. Rezime učinjenog tokom prethodnih šest meseci na Banovom brdu u načelu budi osećaj zadovoljstva s obzirom na to da su belo-crni uspostavili kontinuitet u šampionatu i afirmisali nova mlada imena, dok blagu gorčinu ostavljaju porazi od Hamarbija u kvalifikacijama za Ligu konferencija i od Loznice u Kupu Srbije.

Kraj kalendarske godine bio je povod da Goran Grkinić, tehnički direktor Čukaričkog, u razgovoru za Mozzart Sport podvuče crtu i sumira prethodnih šest meseci.

Izabrane vesti

"Zadovoljni smo dosadašnjim delom sezone. Otišli smo na odmor sa osam bodova u odnosu na četvrtog na tabeli, a uz dobar plasman, kao i svake godine trudili smo se da afirmišemo što više mladih igrača. U Evropi smo takođe ostvarili korektan rezultat, bez obzira na poraz u gostima Hamarbiju koji je delimično pokvario utisak. Prošli smo kolo više u Evropi u odnosu na ranije godine i iz te perspektive možemo da budemo zadovoljni. Utakmice protiv azerbejdžanskog i švedskog predstavnika donele su nam dragoceno iskustvo. Veoma smo zadovoljni polusezonom", kazao je Grkinić.

Sredinom avgusta Brđani su se rastali sa Dušanom Đorđevićem nakon čega je u šefa stručnog štaba promovisan Saša Ilić. Aktuelni strateg na odličan način se adaptirao na prvi trenerski izazov, a strategu Čukaričkog predstojeće pripreme u Turskoj biće prilika da u potpunosti implementira ideje, dok Grkinić ističe da nakon pauze očekuje još dominantniju igru.

"Promovisali smo novog šefa stručnog štaba koji je podigao nivo igre i usmerio tim u željenom smeru s obzirom na to da je došao posle nekoliko negativnih rezultata. Očekujem u nastavku sezone još bolje rezultate jer će stručni štab imati priliku da kroz pripreme složi kockice i da još bolje upozna raspoložive snage kao i igrači njega. Bilo je kadrovskih problema usled povreda, adaptacija nakon promene stručnog štaba tekla je paralelno sa utakmicama i očekujem da tokom proleća bude sve još na višem nivou. Želimo da budemo prepoznatljivi po igri. Čukarički mora da bude agresivan i dominantan bez obzira ko je rival. Imamo sve preduslove za odličan rad i kontinuitet. Uspostavljeni su prepoznatljivi model funkcionisanja i način rada, a za to posebne zasluge pripadaju Draganu Obradoviću i Vladimiru Matijaševiću. Zahvalan sam na saradnji Obradoviću, Matijaševiću i Dijani Petrović, zaista funkcionišemo kao porodica".

Deset pobeda, uz osam remija i tri poraza, učinak je koji Brđanima donosi mir pred nastavak trke, međutim tehnički direktor kluba je svestan da igrači ne smeju da se opuste usled bodovne zalihe u odnosu na pratioce predvođene od strane Vojvodine i Napretka.

"Osam bodova prednosti značajna je zaliha, međutim mogli smo da osvojimo i više od trenutnog broja bodova. Tu pre svega misim na utakmice protiv Novog Pazara gde smo, uz svo poštovanje rivala, očekivali pobede. Imali smo kiks i protiv Radnika, uprkos odlično odigranoj utakmici. Sa druge strane, osvojili smo neke bodove gde se nije očekivalo. Ne mogu da kažem da nas je neko nadigrao, ali kad se sve sumira može da se kaže da smo zasluženo u poziciji u kojoj jesmo".

Vrlo dobre igre na superligaškoj sceni bile su povod da članovi kluba sa Banovog brda odu zadovoljni na odmor, međutim pri osvrtu na učinjeno razočaranje ostavlja eliminacija iz Kupa Srbije od Loznice.

"Nismo očekivali poraz od Loznice i to izaziva ogromnu gorčinu. Kvalitet igrača i klubova ne može da se meri i uz svo poštovanje protivnika činjenica je da smo u Loznici napravili veliki kiks. Smogli smo snage nakon tog pada da se vratimo na željenu trasu i sa nekoliko dobrih rezultata se izdignemo. Sada kad sagledam sve ostvareno mogu da kažem da je upravo eliminacija od Loznice jedino pravo razočaranje".

Mladi fudbaleri po tradiciji su imali veoma važnu ulogu u redovima Brđana, te su se istakli prvi stralac tima Đorđe Jovanović, golman Đorđe Petrović kao i ostali golobradi nosioci igre čija su imena uveliko u beležnicama inostranih skauta.

"Značajan broj mladih igrača je dobio šansu ove godine i iskoristio je da potvrdi kvaitet. Roganović, po pitanju čijeg angažmana su mnogi bili skeptični, pokazao se kao odličan bek, Đorđe Petrović je svakog prelaznog roka interesantan klubovima, a pažnju su skrenuli Lukić, Kovač i Belić koji je najprijatnije iznenađenje iako je došao na kraju prelaznog roka. Tu su i Čolić i Janković od kojeg očekujemo tek da zablista. Đorđe Jovanović je potvrdio da je bez dileme najbolji napadač u Superligi uz Rikarda", naglasio je Grkinić i dodao: "Za Jovanovića, Kovača, Petrovića i Mijailovića imamo dosta interesovanja i videćemo ko će od njih eventualno otići. Prodaja će biti tek ukoliko bude bilo adekvatnih ponuda, dok o dolascima ne razmišljamo jer imamo igrače u BASK-u, našoj filijali, koji su već potvrdili potencijal. Ideja je da odlaske nadomestmo igračima iz našeg B tima, a tu je i nekoliko mladih igrača u omladincima koji su skrenuli pažnju. Živimo od mladih igrača te će i u budućnosti dobijati šansu. Posebno bih istakao ulogu Milovana Sikimića, koordinatoru Omladinske škole u brizi za fudbalski razvoj naših talenata. Čitava škola zaslužuje pohvale za način funkcionisanja u prilog čemu govore i brojni igrači izašli iz nje koji su se već dokazali u prvom timu".


tagovi

Srđan MijailovićĐorđe PetrovićĐorđe JovanovićČukaričkiGoran Grkinićzimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara