©Starsport
©Starsport

Čukina klupa ugrabila Spartakove poklone i tri boda

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 20:04

Mladi ofanzivci Brđana koji su šansu dobili u nastavku kaznili loše reakcije Subotičana (3:1)

Dobra igra, ali i problemi, scenario je po kojem je Čukarički igrao tokom čitavog pripremnog perioda, ipak, da stiče znanje iz zimskih lekcija tim sa Banovog brda demonstrirao je preko inspirisanih mladih rezervista koji su na najbolji način režirali odgovor na Spartakovo izjednačenje. Gol Vladimira Lučića u 83. minutu raspršio je euforiju domaćina devet minuta posle pogotka Srđana Hrstića, a pobedu gostiju u Subotici overio je Stefan Tomović u sudijskoj nadoknadi posle kontre i asistencije Igora Miladinovića - 3:1 (1:0).

Uvodna pretnja Badamosija na proigravanje Adžića, kao i pokušaj Hrstića koji je usledio najavili su zanimljiv i sadržajan susret, a posle pokušaja centarforeva koji nisu doneli promenu rezultata, u 16. minutu gosti su došli u priliku da sa bele tačke načnu mrežu rivala. Najstrožoj kazni prethodilo je igranje rukom Srećkovića, a precizan sa bele tačke bio je Adžić.

Izabrane vesti

Pogodak krilnog napadača predstavljao je idealan scenario iz perspektive Brđana koji su na sever Srbije stigli uz učinak od tri pobede na poslednja četiri gostovanja Spartaku. Priliku da se iskupi za nespretnu reakciju kapiten domaćina imao je u 27. minutu kada je sa ivice šesnaesterca oprobao udarac, ali je gađao u Belića, a do odlaska na odmor dobru priliku da neutrališe zaostatak imao je i Tumbasević koji je glavom poslao loptu pored gola u 34. minutu.

Kao i u prvom delu igre Brđani su prvi zapretili po povratku na teren, međutim pokušaj Adžića, kao i udarac Ovusua nešto kasnije nisu doneli promenu rezultata. Kazna za neiskorišćene šanse, ali i pad u igri stigla je u 74. minutu preko Hristića i tako podsetila na izdanja Čukaričkog tokom priprema. Igrali su izabranici Dušana Kerkeza u Antaliji vrlo dobro, međutim iz turske su se vratili sa četiri poraza u isto toliko utakmica i to mahom zbog skromne realizacije i grešaka u defanzivi.

Već viđeno prethodnih nedelja u susretima Brđana režirali su Ado i Vitorović koji su kreirali idealnu šansu za Hristića, a napadač Spartaka iskoristio je uspavanu reakciju Gajića i Drezgića. Sjajna lopta na levo krilo koju je poslao centralni vezista iz Gane bila je dovoljna da makar delimično popravi utisak posle niza grešaka i činjenice da ga je sjani Sisoko u potpunosti neutralisao.

Ipak, da su počeli da usvajaju lekcije iz Turske fudbaleri Čukaričkog su potvrdili u poslednim minutima utakmice na krilima mladih rezervista. Motivisani i sveži, Kerkezovi aduti sa klupe predstavljali su pravo osveženje u igri Brđana, a tamo gde je stao pre reprezentativnih obaveza Vladimir Lučić je nastavio u prvom prolećnom izazovu na superligaškoj sceni. Centaršut Tošića sa levog krila izgledao je kao lak posao za odbranu Spartaka, međutim loša reakcija i nesporazum Marinkovića i Vitorovića predstavljali su poklon koji je Lučić oberučke prihvatio. Pogodak hitrog krila u 83. minutu je vratio minimalnu prednost gostima, a spušten gard Spartaka u trci za izjednačenjem u trećem inutu sudijske nadoknade kaznio je Tomović i stavio tačku na susret u Subotici.

Tandem koji je u Turskoj skrenuo pažnju požrtvovanim izdanjima režirao je munjevitu kontru Čukaričkog, a na nesebično proigravanje Igora Miladinovića Stefanu Tomoviću je ostao lakši deo posla.

Spartak – Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Gradski stadion u Subotici.

Gledalaca: 200.

Sudija: Marko Ivković.

Žuti kartoni: Hrstić (Spartak), Drezgić, Tošić, Ivanović, Ovusu, Lučić (Čukarički).

SPARTAK (4-2-3-1): Dubljanić 6 - Tanasin 6, Marinković 5, Bogićević 6, Vitorović 5,5 - Ado 5,5, Đurasović 6 (od 72. Stanić 5,5) - Bijelović 6, Tumbasević 6 (od 88. Ubiparip -), Srećković 6 (od 72. Kvaku 6) - Hrstić 6,5.

ČUKARIČKI: Belić 7 - Stevanović 6,5, Gajić 6, Drezgić 6, Tošić 6,5 - Sisoko 7,5, Kovač 6,5 - Ovusu 6 (od 85. Tomović 7), Ivanović 6 (od 66. I. Miladinović 7), Adžić 6,5 (od 66. Lučić 7) - Badamosi 6 (od 90+3. Aganspahić -).

Igrač utakmice: Samba Sisoko (Čukarički)

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)

/Katai 28 - Kabić 25/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)

/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 83, Tomović 90+3/

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

ČukaričkiSpartak SuboticaLuka AdžićVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara