Gracijano Pele (AFP)
Gracijano Pele (AFP)

Čungćing je Peleova omiljena mušterija

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 04:31

Šandung Luneng počinje borbu za peto mesto

Dok se čekaju 8. i 12. novembar i krunisanje novog fudbalskog šampiona u najmnogoljudnijoj zemlji planete, klubovi kineske Superlige koji nisu uspeli da se umešaju u borbu za trofej ili eventualno treće mesto, razigravaju za konačan plasman. Pa će se tako ovog jutra (08.30) za petu poziciju boriti Šandung Luneng i Čungćing timovi čiji dueli poslovično ne donose veliki broj golova. Naravno, u pitanju je prva utakmica, a dvomeč će biti kompletiran 10. novembra.

Na svakom od poslednja četiri međusobna okršaja palo je po dva gola, ali tri puta je sa po 2:0 pobeđeivao Šandung, uz remi 1:1. Sada Maruan Felaini, Gracijano Pele i saigrači žele da nastave da dominiraju nad timom iz istoimenog grada. Golovi se očekuju upravo od 35-godišnjeg italijanskog golgetera kojem je Čungćing omiljena mušterija – bivši fudbaler Sautemptona tresao joj je mrežu šest puta u sedam utakmica, a u poslednja četiri meča, isto toliko puta je matirao golmana plavo-crvenih.

Izabrane vesti

Luneng je prethodno odigrao strašan dvomeč sa Hebejem završen ukupnim rezultatom 8:5. U prvom duelu bilo je 2:2, istim rezultatom u revanšu rivali su najavili produžetke u kojima je domaćin ekspodirao i obezbedio borbu za petu poziciju. Lifan je preko penal serije preskočio Šenhuu i uz novo, inspirisano izdanje Alana Kardeka, mogao bi da oteža posao rivalu.

Možda rezulati iz prethodnih međusobnih okršaja Šandunga i Čungćinga ne obećavaju goleadu, ali prethodnih par mečeva u razigravanju to i te kako nagoveštavaju. A tradicija tvrdi da je mala verovatnoća da će Šandung pretrpeti poraz. Jer u poslednjih 18 mečeva protiv predstojećeg rivala, samo je dva puta izgubio.

U istom terminu (08.30) odigraće se još četiri duela, a najviše pažnje u toj konkurenciji privlači prvi čin borbe za sedmu poziciju između Šangaj Šenhue i Hebeja. U njihovim okršajima godinama unazad sve se vrti oko golova. Sedam puta uzastopno igrali su mečeve sa minimum tri gola, a svaki put zaokružili su tip GG3+. Prosek golova u pomenutih sedam duela im je 4,5. Hebej se nada da će Brazilac Markao biti podjednako raspucan kao u ligaškom delu, koji je završio kao najbolji strelac sa 11 golova. Sada, više nego bilo kada ranije, ekipe nemaju razloga da kalkulišu. Ipak je u pitanju borba za sedmu poziciju.


tagovi

ŠandongŠandong LunengGracijano PeleČongking Lifan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara