Ćurčić: Nemamo kvalitet za sam vrh svetskog fudbala, ali idemo na EURO

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.12.22. | 16:41

"Da smo mogli da prođemo u drugi krug - možda smo i mogli. Trebalo je više sreće sa zdravstvenim stanjem igrača"...

Kvalitet za sam vrh svetskog fudbala nemamo, ali na Evropsko prvenstvo idemo!

To je stav nekadašnjeg selektora Srbije Radovana Ćurčića, koji je u intervjuu za Nogomania.rs poručio da su očekivanja nacije bila nerealno visoka i da se iz tog razloga dogodila sva ta 'poplava' nezadovoljstva nakon rane eliminacije u Kataru.

Izabrane vesti

Ćurčić je kazao kako je 'celokupna slika oko Fudbalskog saveza Srbije i same reprezentacije bolja u poslednjih nekoliko godina, te da su obezbeđeni uslovi kao u drugim zemljama'. Međutim...

"Kada dođe neuspeh uvek neke stvari isplivaju, a pitanje je i šta je neuspeh. Danas je lakše da igrate za reprezentaciju. Ranije su igrači igrali u težim uslovima, bar ono što ja pamtim dok sam bio selektor. I kod Antića i kod Pižona, a posle i kao zamenik. Danas je ambijent oko reprezentacije mnogo bolji".

Iskusni stručnjak se nakon godina u inostranstvu vratio u Javor. Sa pozicije jednog od glavnih ljudi u sportskom sektoru Javora analizira nacionalni tim:

"Imamo puno mladih igrača i očekujem da će Srbija rasti. Evidentno je da nemamo bekove koji bi igrali u nekoj drugoj formaciji, a situacija je takva da imamo ozbiljan potencijal na drugim pozicijama. Nemamo kvalitet za sam vrh svetskog fudbala, ali ubeđen sam da se može i da sve ide u dobrom smeru. Mislim da ćemo se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo. Onda sleduje nešto gde ćemo negativna iskustva sa ovog turnira uspeti da pretočimo u nešto pozitivno".

Po Ćurčiću selektor Dragan Stojković nije sporan...

"Ono što stvara autoritet je znanje, ali i rezultat. Imamo selektora koji ima autoritet i najveće fudbalsko ime na našim prostorima i to je odlična stvar za reprezentaciju. Prevelika su očekivanja bila od ekipe. To nije bila realna slika. Nisam previše razočaran. Da smo mogli da prođemo u drugi krug - možda smo i mogli. Trebalo je više sreće sa zdravstvenim stanjem igrača".

U Kataru iznenađenja nije manjakalo...

"Od pozitivnih izdvojio bih azijske reprezentacije, ali ni tu nisam mnogo iznenađen, jer sam radio u Aziji i znam koliko su posvećeni i koliko ulažu u fudbal. To već postaju reprezentacije za respekt. Od Japana i Saudijske Arabije se očekuje da mogu da pobeđuju. To se i dogodilo. Od negativnih iznenađenja imamo Poljsku, koja očigledno nije uspela da napravi smenu generacija. Ne znam u kom će smeru ići. Ništa nisam očekivao od Katara. Eventualno da će biti konkurentniji, jer ipak su se za Mundijal spremali šest godina. Mislio sam i da Belgija može do same završnice".

A kada je u pitanju prognoza same završnice turnira?

"Nemam posebnog favorita. Ono što trenutno vidim je da će biti odlična polufinala. Vidim Brazil i Francusku u finalu, ali to ništa ne mora da znači. Ovo je turnirsko takmičenje, svaka tri dana su utakmice. Bitno je ko se kako oporavio i pripremio, puno je faktora. Po ovome pruženom, vidim te dve selekcije u finalu, a može da se desi da ne budu ni jedna ni druga. Kada bih podvukao na osnovu dosad viđenog, Brazil je favorit", zaključio je Ćurčić.

Kompletan intervju čitajte na Nogomania.rs


tagovi

Radovan Ćurčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara