Đorđe Petrović (Foto: MN Press)
Đorđe Petrović (Foto: MN Press)

Čuveni Bred Fridel: U MLS nema boljeg golmana od Đorđa Petrovića, može da brani za Mančester junajted i Čelsi

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 08:47

Bivši čuvar mreže, sa 450 nastupa u Premijer ligi, biranim rečima pričao o 23-godišnjem golmanu Nju Inglanda

Može Srbija da se pohvali sa nekoliko dobrih golmana u poslednje vreme, od Vanje Milinković Savića, preko Predraga Rajkovića, Marka Dmitrovića... Jedan momak bi ipak mogao da zaseni trio koji je godinama unazad čuvao mrežu reprezentacije.

Skrenuo je 23-godišnju Đorđe Petrović iz Nju Inglanda pažnju brojnih klubova. Pa i Mančester junajteda, tvrde engleski mediji. Interesantan je navodno srpski golman Eriku ten Hagu i njegovim saradnicima, ali još nije poslata zvanična ponuda za njegove usluge preko okeana.

Izabrane vesti

Da bi i to uskoro moglo da se promeni, može se zaključiti i posle reči čuvenog Breda Fridela.

Đorđe Petrović bi trebalo da bude na radaru premijerligaških klubova. Mogao bi da bude starter u praktično bilo kojem timu Evrope, iako ima prostor za napredak, naravno. Koliko sam video od njega, dugo vremena nije bilo boljeg golmana u MLS ligi. Nju Ingland je drugi u Istočnoj konferenciji, imaju Karlesa Hila i Petrovića. Ukoliko njih dvojicu izuzmete, teško bi pobeđivali, toliko su uticajni", ističe bivši golman Liverpula, Blekberna, Aston Vile i Totenhema.

Nije mala stvar kada biranim rečima o Petroviću priča čovek koji je u 450 navrata stajao među stativama u Premijer ligi. Nema golmana iz Severne i Južne Amerike koji je upisao više nastupa od Fridela u elitnom rangu engleskog fudbala. Njegove reči, posebno kada govori o drugim golmanima, imaju težinu.

Smatram da je dovoljno dobar da počinje utakmice za Mančester Junajted i Čelsi. Ljudi dosta pričaju o Junajtedovom problemu sa golmanom, ali ne verujem da klub ima budžet za imena koja se pominju u medijima. To je jedan od razloga zbog kojeg David Raja još nije promenio klub. Kada imate godinu dana do isteka ugovora, nema toliko klubova koji bi platili toliku sumu novca kada znaju da mogu da dobiju za 12 meseci za džabe”, dodao je 52-godišnji Amerikanac i bivši reprezentativac SAD sa 82 nastupa u državnom timu (rekord za golmana), čovek sa dva Svetska prvenstva iza sebe.

Već neko vreme se priča da Junajted traži novog čuvara mreže, a pored Petrovića, kao potencijalna pojačanja pominjani su i Brentfordov David Raja, Andre Onana iz Intera i Diogo Kosta iz Porta.


tagovi

Đorđe PetrovićBred FridelMančester JunajtedNju Ingland Revolušn

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara