Cvajta: Kil piše istoriju, HSV više ne može direktno u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 17:54

Mali klub sa severa s tri osvojena boda predstojećeg vikenda overava prvi ulazak u nemačku elitu

Odložena utakmica 28. kola nemačke Cvajte rešila je jednu dilemu i definitivno odredila pol-pozicije za direktan plasman u Bundesligu. Ono što je posle trijumfa Holštajn Kila protiv Regenzburga (3:2) jasno jeste da je najveći favorit - Hamburger, ostao bez druge pozicije. Kasni pogodak rezerviste Aleksandera Milinga za preokret Kila (igrao se 83. minut), a sve posle grube greške golmana Regenzburga, odveo je Holštajn na 62 boda i potvrdu drugog mesta. HSV je ostao na 55 i sve što do kraja može jeste da se nekako dokopa baraža. Međutim i to će biti teško imajući u vidu da Grojter Firt ima tri boda više.

Kada je Kil u taj tim nalazi se na pragu istorijskog uspeha. U godini kada je priredio senzaciju i izbacio Bajern Minhen iz DFB kupa, mali klub sa severa mogao bi da se po prvi put plasira u nemačku elitu. Za to mu je posle današnjeg trijumfa dozvoljeno da čak i izgubi jedan od poslednja dva meča. A imajući u vidu da ga čekaju okršaji sa Karlsrueom i Darmštatom, bezbrižnim ekipama iz sredine tabele, teško da će momci Ole Vernera ovakvu šansu pripustiti.

Izabrane vesti

Ono što su danas najmanje osigurali jeste baraž, odnosno treće mesto.

Podsetimo, radi se o klubu koji u svojim redovima ima samo jednog stranca - malo poznatog Korejca Li Sunga i čiji ceo tim vredi manje od 20.000.000 evra.

A Kil se danas dva puta vraćao iz mrtvih. Gubio je 0:1 i 1:2, da bi pogocima u 79. i 82. minutu uspeo da okrene i slavi možda i ključnu pobedu.

RASPORED DO KRAJA CAVJTE

BOHUM (63)

- Nirnberg (G)

- Sandhauzen (D)

HOLŠTAJN KIL (62)

- Karlsrue (G)

- Darmštat (D)

GROJTER FIRT (58)

- Paderborn (G)

- Fortuna Dizeldorf (D)

HAMBURGER (55)

- Osnabrik (G)

- Braunšvajg

FORTUNA DIZELDORF (53)

- Aue

- Grojter Firt

BUNDESLIGA 2 - ODLOŽENA UTAKMICA 28. KOLA

Četvrtak

Holštajn Kil - Regenzburg 3:2 (1:1)

/Bartels 20, Lorenc 79, Miling 83 - Albers 16, Vrenezi 75/



tagovi

CvajtaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara