Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Cvajta (plej-aut): Ingolštat u poteri za deveti vezani meč bez poraza

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 12:54

U prvom meču doigravanja za drugu ligu Nemačke trećeligaš dočekuje na svom terenu Osnabrik (četvrtak, 18.15)

Dve sezone u Bundesligi, ispadanje u treći rang, pa je sada blizu povratka u drugi. Taj put prelaze fudbaleri Ingolštata u poslednjih pet godina. Oni u četvrtak od 18.15 časova igraju prvi meč doigravanja za ulazak u Cvajtu sa Osnabrikom.

Bavarci su ligu završili na trećem mestu na tabeli, sa istim brojem bodova u odnosu na drugoplasiranu Hanzu, ali lošijom gol razlikom od nje. U poslednjem kolu je Ingolštat u direktnom duelu savladao Minhen 1860 i tako zadržao poziciju ispred njega. U Cvajtu će pored Hanze i Dinamo iz Drezdena.

Izabrane vesti

18.15: (2,15) Ingolštat (3,20) Osnabrik (3,60)

Osnabrik je u drugom rangu bio 16. na tabeli, a imao je u poslednjem kolu i sreću da ne ispadne direktno iz lige. Poražen je od Auea sa 2:1, ali to nije iskoristio Braunšvajg, koji je imao dva poena manje. On je takođe izgubio, od Hamburga, te se tako pridružio Vurcburger Kikersima.

Ingolštat i Osnabrik nisu igrali u istom rangu još od sezone 2010/11. Nekako su se mimoilazili prethodnih sezona, a svakako ni naredne neće igrati istu ligu. Poslednja dva njihova takmičarska susreta pripala su Osnabriku, sa 2:1 i 1:0. Posle toga su u januaru 2018. godine odigrali i jednu prijateljsku utakmicu, Ingolštat je slavio sa 1:0.

Ingolštatu je ovo treći put da igra u plej-autu Cvajte. Prvi put, u sezoni 2009/10 su kao trećeligaši savladali Hanzu. Potom su u sezoni 2018/19 ispali u treću ligu pošto su pretpeli poraz od Vehena.

"Srećni smo što smo došli do plej-auta. Nije slučajnost što smo tu. Sastaćemo se protiv rivala koji ima isti cilj kao i mi, Osnabrik je naravno favorit, ali uvereni smo da ćemo mi da prođemo dalje", kazao je trener Ingolštata Tomas Oral.

Sa druge strane Markus Feldhof, trener Osnabrika, smatra da ima kvalitetniji sastav. Pogotovo u ofanzivnom delu. Očekuje da će to uspeti da iskoristi.

Ingolštat je poslednji poraz pretrpeo još početkom aprila. Posle toga je ostvario pet remija i tri pobede. Doduše, samo na dva od tih osam mečeva je sačuvao svoju mrežu netaknutom, oba duela su završena 0:0. Revanš meč plej-auta Cvajte na programu je već u nedelju.

NEMAČKA 2 - PLEJ-AUT /PRVI MEČ/

Četvrtak

18.15: (2,15) Ingolštat (3,20) Osnabrik (3,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

IngolštadOsnabrikCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara