Stadion Lecingrund u Cirihu (©Shutterstock)
Stadion Lecingrund u Cirihu (©Shutterstock)

Cvetkovićev Grashopers na pobedu do povratka u elitu

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 11:31

Poslednje kolo u drugoj ligi Švajcarske: Slavni klub iz Ciriha ima bod više od Tuna. Ako Krijens danas padne na Lecigrundu Skakavci se vraćaju u najbolje društvo. Ksamaks može da izgubi dva gola razlike od Kjasa

Pre dve godine slavni Grashopers, najtrofejniji klub u Švajcarskoj sa 27 titula i 19 kupova, dotakao je dno kada je ispao iz najboljeg društva. Prošle godine je bio tek treći u Čelendž ligi. U viši rang su ušli Lozana direknto i Vaduc kao drugoplasirani posle baraža.

Ove sezone došlo je vreme da se Skakavci vrate u elitu. Pred današnjih poslednjih 90 minuta šampionata, tim iz Ciriha ima bod više od još jednog nekadašnjeg superligaša Tuna. Prošlog meseca činilo se da će Grashopers lagano do elite, ali loša forma čete rumunskog stručnjaka Zoltana Kadara. Samo tri boda u prethodnih četiri kola ugrozili su prvo mesto. Posle tri vezana poraza, Skakavci su u prošlom kolu odigrali nerešeno (1:1) u Nojšatelu protiv Ksamaksa i ostali na bod više od Tuna.

Izabrane vesti

20.00: (1,27) Grashopers (5,50) Krijens (9,00)

Grashopers danas (20.00) na svom stadion Lecigrund imaju zicer protv Krijensa, ekipe koja je na osmom mestu, obezbedila je opstanak. Domaćini će biti pod imperativom da moraju da pobede posle skroo jednomesečnog posta.

Tun igra u gostima protiv Vila u istom terminu (20.00) i čeka kiks lidera. Ukoliko ekipa koja je pre par godina eliminisala Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope ne pobedi, onda je velikan iz Ciriha siguran putnik u elitni rang iako izgubi jer ima bolju gol-razliku koja je prvi parametar ako posle 36 kola timovi imaju isti broj bodva. Gol-razlika Skakavaca je +16, a ekipe iz blizine Sankt Galen samo +10. Tunu treba bod da bi obezbedio dugo mesto i baraž za ulazak u elitu. Arau ima tri boda manje i istu gol-razliku.

20.00: (6,00) Vil (4,40) Tun (1,45)

Kapiten Grashopersa je Aleksandar Cvetković koji je već četiri godine igra u timu iz Ciriha. Ovaj 25-godišnji defanzivac je 2017. godin stigao iz Volena, a pre toga je nosio dres Jagodine. On je postigao jedan gol ove sezone. Najbolji strelac Grashopersa je Brazilac Leo Banatini sa 10 golova, devet manje od najubojitijeg strelca druge lige Švajcarske, Urugvajca Rodrga Polera iz Šafhauzena.

Ove sezone Grashopers i Krijens su tri puta igrali u šampionatu. Skakavci imaju dve pobede, i to obe na svom terenu, dok je Krijens polovinom oktobra prošle godine pobedio velikana sa 5:2. Na četiri od pet poslednjih utakmica ovih timova bilo je tri ili više pogodaka.

20.00: (2,50) Kjaso (3,30) Ksamaks (2,65)

Osim borbe za vrh, poslednje kolo će da odluči i o putniku u niži rang, a sastaju se Kjaso i Ksamaks. Tim iz Nojšatela ima tri boda više od direktnog rivala i bolju gol-razliku za pet. Računica je jasna – Kjaso mora da dobije Ksamaks sa tri pogotka razlike da bi ga pretekao i ostao u drugoj ligi.


tagovi

GrashopersŠvajcarska 2Švajcarska 1TunAleksandar CvetkovićKjaso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara