Da li će Nemanja Vidić biti izabran?

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 11:58

Ko ako ne on, jedino je pitanje – kad...

Formirala je pre dve godine Premijer liga Kuću slavnih, po ugledu na NBA, želi da otrgne od zaborava najbolje pojedince koji su igrali u engleskom prvenstvu u poslednje tri decenije (od 1992. kad je formirana), a među kandidatima da postanu njen deo u „klasi 2023“ je i – Nemanja Vidić.

Bivši as Mančester junajteda jedan od je 15-orice nominovanih i sad je samo na publici, da glasovima na sajtu takmičenja, odluči hoće li pokloniti poverenje Srbinu. Jednom od trojice stranaca u ovom društvu, uz češkog golmana Petera Čeha i veziste iz Obale Slonovače, Jaje Turea.

Izabrane vesti

Kakvi su Englezi – ništa loše, samo takvi su – favoriti su njihovi miljenici. Utemeljeno. Mada, isto tako valja imati na umu činjenicu da je Nemanja Vidić bio deo možda i najjačeg Mančester junajteda u istoriji, onog koji je osvojio Ligu šampiona, nizao titule na domaćem tlu, bio kapiten...

Nominovani za 2023. godinu su: Toni Adams, Sol Kempbel, Majkl Kerik, Petr Čeh, Endi Kol, Ešli Kol, Džermejn Defo, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Robi Fauler, Geri Nevil, Majkl Oven, Džon Teri, Jaja Ture i Nemanja Vidić.

Glasanje je moguće na sajtu Premijer lige do 10. aprila. Samo trojica nominovanih mogu da uđu u Kuću slavnih, u kojoj su od pre nekoliko dana legendarni trener ser Aleks Ferguson i Arsen Venger.

Podsećamo, 2021. ušetali su: Alan Širer, Tijeri Anri, Erik Kantona, Roj Kin, Frenk Lampard, Denis Bergkamp, Stiven Džerard i Dejvid Bekam. Iz „klase 2022“ deo Kuće slavnih postali su: Vejn Runi, Patrik Vijera, Serhio Aguero, Didije Drogba, Vensan Kompani, Peter Šmajhel, Pol Skols i Ian Rajt.

Proglašenje novih „ukućana“ je 3. maja.


tagovi

Premijer ligaKuća slavnihNemanja Vidić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara