Fudbaleri Fortaleze (©Reuters)
Fudbaleri Fortaleze (©Reuters)

Da li je došlo vreme da elita upozna Fortalezu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 23:05

Lavovi su trenutno treći u brazilskoj Seriji A, a da bi sačuvali tu poziciju posle 27 kola potrebno je da pobede Šapekoense u noći između subote i nedelje na njegovom terenu

Neće Fortaleza sasvim sigurno uspeti da osvoji titulu ni ove sezone. Lider Atletiko Mineiro je pobegao na +16, ima i odigran meč manje… Ipak, i dalje će sa puno motiva Lavovi da igraju do kraja šampionata, jer se bore za istorijski plasman u Kopa Libertadores. Trenutno su treći na tabeli, a priliku da osiguraju tu poziciju imaju u noći između subote i nedelje, tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu, kada će gostovati u 27. kolu brazilske Serije A Šapekoenseu.

Fortaleza je trebalo da igra u Kopa Libertadoresu davne 1969. godine, ali tada je došlo do sudara u kalendaru tog turnira i brazilske lige, pa Brazilci uopšte nisu učetvovali u elitnom takmičenju. Zato su Lavovi do debija na međunarodnoj sceni morali da čekaju sve do 2020. godine, kada su se plasirali u Kopa Sudamerikanu. Nisu se tamo dugo zadržali, već u prvom kolu ih je eliminisao argentinski Independijente, zahvaljujući golu u gostima, ukupnim rezultatom 2:2.

Izabrane vesti

23.55: (3,90) Šapekoense (3,40) Fortaleza (2,00)

Deluje da je sada konačno došlo vreme da elita južnoameričkog fudbala upozna Fortalezu. Na krilima Robsona i Pikačua, dva najbolja strelca ekipe sa sedam, odnosno šest golova, Lavovi su stigli do 12 pobeda i trećeg mesta. Međutim, nisu još stabilni na nekoj od prve četiri pozicije, koje vode direktno u Kopa Libertadores. Imaju odigran meč više u odnosu na Bragantino i Palmeiras, koji zaostaju jedan, odnosno dva poena. Takođe, utakmicu zaostatka ima i Internasional, koji zaostaje tri boda.

Iz tog razloga Fortaleza putuje u Šapeko svesna da mora da pobedi. Uostalom, nikada se do sada, a sastajala se tri puta sa Šapekoenseom, nije desilo da ne trijumfuje. U junu ove godine bilo je u Fortalezi 3:2, iako su gosti prvi poveli i imali su igrača više od 54. minuta. Robson i Pikaču su sa po golom doneli 3:1 sredinom drugog polufremena, a Šapekoense je samo u finišu uspeo da ublaži poraz.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Zeleni su ove sezone ostvarili samo jednu pobedu u prvih 26 kola, tako da su već sada viđeni kao putnici u Seriju B. Ipak, moraće Fortaleza da bude oprezna, pošto je njen rival remizirao na tri od poslednja četiri meča, sve na svom terenu.

Protiv Atletiko Paranensea (1:1) su Anderson Leite i Busaneljo zaradili suspenzije. Uz to je čak 11 fudbalera Šapekoensea povređeno. Sve to bi trebalo da olakša posao gostima, za koje zbog suspenzije neće igrati Robson.


tagovi

Brazil 1FortalezaŠapekoense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara