Fudbaleri Flore (©Reuters)
Fudbaleri Flore (©Reuters)

Da li je Flora zicer dana za kladioce?

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 10:45

Prvak Estonije u sredu od 18 časova dočekuje Tamaku u polufinalu nacionalnog kupa, samo nedelju dana pošto je istog rivala savladao sa 3:0 kao gost u prvenstvu

Flora je najbolji estonski fudbalski klub, aktuelan je šampion i trenutno u svojim redovima ima osam reprezentativaca. Uostalom, pitajte samo navijače Radničkog iz Niša i Partizana šta misle o njima. Ipak, u kup takmičenjima su iznenađenja moguća, kvalitet ne mora uvek da bude presudan. Tako nečemu se nadaju igrači Tameke, koji će u sredu od 18 časova da gostuju Flori u polufinalu Kupa Estonije.

Ovaj okršaj dolazi na program samo nedelju dana posle njhovog prvenstvenog susreta. Flora je tada, na terenu Tameke, trijumfovala sa 3:0 golovima Alikua, Vasiljeva (iz penala) i Zenjova. Domaćin može da se teši time da je od devetog minuta igrao sa igračem manje, zbog isključenja Brakelija, mada je tada Flora već povela.

Izabrane vesti

Posle tog meča 11. kola Flora se vratila na deobu prvog mesta sa Levadijom (obe ekipe imaju po 26 poena), dok je Tameka ostala u zoni ispadanja. Ima samo sedam poena, doduše iz 10 utakmica, a samo je Harju lošiji sa četiri boda.

18.00: (1,25) Flora (5,70) Tameka (8,50)

Jedan od njih Tameka je osvojila baš protiv Flore u Talinu, 1. aprila. Bio je to njihov prvi ovosezonski susret, gosti su poveli autogolom Markusa Sepika u 18. minutu, posle čega su čvrstim defanzivnim blokom odolevali sve do 93. minuta. Ipak, Flora je izbegla poraz golom Sergeja Zenjova.

Zeleno-beli nisu izgubili nijednom na poslednjih 15 susreta sa Tamekom, a većinu susreta u tom periodu su lako rešili u svoju korist. Pamti se posebno 9:0 iz 2021. godine, prošle je najubedljivija pobeda bila 4:0. Ukupno, od 2019. do sada Flora ima 13 pobeda i samo dva remija protiv današnjeg rivala.

--------------------------

SVI OSVAJAČI KUPA ESTONIJE

10 – Levadija

8 – Flora

2 – Narva Trans, TVMK, Talina

1 – Nome Kalju, TJK, Norma, Pajde, Nikol, Sport, Levadija II, Talin

--------------------------

KUP ESTONIJE – POLUFINALE

Sreda

18.00: (1,25) Flora (5,70) Tameka (8,50)

Četvrtak

18.00: Tabasalu – Narva

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Estonija 1Flora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara