Fudbaler Krakovije (©Shutterstock)
Fudbaler Krakovije (©Shutterstock)

Da li je Krakovija izbrojala do 10?

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.05.20. | 10:18

Tim iz Krakova pre pauze nanizao četiri poraza i ispao iz trke za titulu

Poljska Ekstraklasa se konačno vratila posle duge pauze u karantinu. Ovo prvenstvo će možda postati jedno od najzanimljivijih turnira trenutno, pošto su mnoge vrhunske lige i dalje u izolaciji. Koliko je uzbudljiv poljski šampionat svedoči i činjenica da trećeplasiranog i onog na 12. mestu razdvaja svega sedam bodova. Mnogo je interesantnih duela pred nama, a jedna od njih je i susret Krakovije i Jagjelonije u ovkiru 27. kola (15.00).

Krakovija je ostavila prilično dobar utisak ove sezone, ali do sredine februara. Tada je četa Mihala Probjerža ravnopravno konkurisala za titulu i otprilike u istom periodu izvojevala poslednju pobedu u prvenstvu. A, onda, potop. Četiri vezana poraza i od trke za krunu skoro da nije ostalo ništa. Legija je popbegla na 12 razlike, uz meč više. Ovaj tim osvaja tačno 50 odsto utakmica ove sezone poljskog prvenstva, a uz to, domaćin ima najpouzdaniju odbranu u ligi - manje od primljenog gola po utakmici.

Izabrane vesti

Šta se u međuvremenu promenilo i da li je pauza omogućila Krakoviji da izbroji do 10 i udahne vazduh, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, Jagjelonija nije naivna i bila je u daleko boljoj formi od rivala.

Dva i po sata ranije na teren izlaze Visla Plock i Korona. Mnogi timovi otvoreno igraju u poslednja četiri kola pre plej-ofa, ali teško da to treba očekivati od Visle iz Plocka. Ovaj tim se nalazi na granici između gornje i donje grupe, pa u duelu sa jednim od autsajdera ne bi trebalo da štedi napore za pobedu.

Korona će definitivno ostati u donjem delu. Imajte na umu da se radi o ekipi na čijim mečevima pada najmanje golova u poljskom prvenstvu. U proseku svega 1,73 golova po meču. Gosti imaju najgori napad u ligi, samo 15 postignutih golova u 26 kola.

Poslednji meč ove runde igraju Lehija i Arka (17.30). Lehija se apsolutno može okarakterisati kao osrednji sasav Ekstraklase. Takvi timovi postoje u skoro svakom šampionatu. Ima sastav iz Gdanjska, za koji igraju srpski internacionalci Zlatan Alomerović, Filip Mladenović i Žarko Udovičić, identičan učinak na svom stadionu i van njega, a na prethodih pet duela sakupio je sedam bodova.

Arka je mnogo gora. Ova ekipa zauzima pretposlednju poziciju na tabeli. Poražena je na 50 odsto mečeva i ne zna za pobedu na tri uzastopna kola. Pored toga, Arka raspolaže drugim najlošijim napadom sa svega 22 postignuta gola u 26 kola.  

EKSTRAKLASA - 27. KOLO

Petak

Šljonsk - Rakov 1:1 (0:0)

/Čarpek 90+2p - Braun 84/

Pogon Šćećin - Zaglembje 0:3 (0:3)

/Dražić 7, Bohar 27, Bjalek 42/

Subota

LKS Lođ - Gornjik Zabže 0:1 (0:1)

/Đakumakis 36/

Pjast Glivice - Visla Krakov 4:0 (2:0)

/Feliks 1, Paržižek 11, 64, Tužinski 85/

Leh - Legija 0:1 (0:1)

/Pekhart 17/

Nedelja

12.30: (2,25) Visla Plock (3,15) Korona Kjelce (3,45)

15.00: (2,00) Krakovija (3,45) Jagjelonija (3,80)

17.30: (1,75) Lehija Gdanjsk (3,50) Arka Gdinja (5,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EkstraklasaLehijaKrakovijaJagjelonija BjalistokKorona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara